Maastricht Aachen Airport


100.000e RYANAIR PASSAGIER OP MAASTRICHT AACHEN AIRPORT Maastricht Airport 24-06-2008

Op dinsdag 24 juni 2008 vierden Maastricht Aachen Airport en Ryanair, Europa's grootste low cost maatschappij, dat de 100.000e Ryanair passagier werd vervoerd. Deze mijlpaal werd een jaar na de start van de eerste route bereikt. Op 2 juni 2007 werd Barcelona-Girona als eerste gestart. Aangezien deze bestemming vanaf aanvang populair bleek voegde Ryanair de bestemmingen Valencia en Alicante toe op 28 oktober en 2 november 2007. Bij de bekendmaking van de uitbreiding sprak de maatschappij de wens uit jaarlijks 100.000 passagiers van en naar MAA te vervoeren. Door hoge beladingsgraden is dit aantal nu al gehaald.

Om het succes van de routes te vieren werden de passagiers met een ticket voor de vlucht naar Barcelona-Girona getrakteerd op een megavlaai in de kleuren van de Spaanse vlag. Deze werd aangesneden door de passagier die als 100.000e incheckte. Ook kreeg de 100.000 passagier twee gratis Ryanair tickets voor de volgende vlucht vanaf MAA.

Wilhelm Hamilton, Manager Noord Europa bij Ryanair was vandaag op de luchthaven aanwezig. Wij zijn blij dat het aantal van 100.000 passagiers nu al gehaald is. Hieruit blijkt dat de inwoners van de Euregio onze laagste prijzen weten te vinden. Om nog meer mensen kennis te laten maken met onze verbindingen en punctualiteit hebben wij 20.000 stoelen tegen speciaal tarief op onze website Ryanair.com geplaatst.

Ook luchthavendirecteur Sander Heijmans gaf aan gelukkig te zijn met het succes van de low cost maatschappij: dankzij een nauwe en goede samenwerking met Ryanair is het gelukt om deze routes snel tot een succes te maken. Het feit dat de ecotax/vliegtax uitbreiding in de weg staat en ons al extra bestemmingen heeft gekost drukt de feestvreugde enigszins. Dat is niet alleen slecht voor ons, maar ook voor de regio. Volgens cijfers van het NBTC zijn de 20.000 Spanjaarden die tot nu toe van de vluchten gebruikmaakten goed voor uitgaven van ca. 6,7 miljoen euro. Het is dan ook goed te weten dat Ryanair het hoger beroep tegen deze belasting, dat op 3 juli behandeld wordt in den Haag, samen met ons voert. Indien de uitspraak van de rechter positief is hebben wij goede hoop het aantal bestemmingen verder uit te breiden.

Ikverticket
Ryanair
vliegenvanafmaastricht.nl
Opvakantievanafmaastrich.nl
AKO
HOTELS

Part of the
Omniport Group.