Gemeente Gouda


Tijdens spits Goejanverwelledijk toch open (24-6-2008)

Door de werkzaamheden in Haastrecht aan de N228 is het 's morgens op de omleidingsroute erg druk. Hierdoor ontstaan onveilige situaties, vooral voor fietsers en voetgangers. In overleg met de omwonenden is besloten tot een proef om tijdens de spits de Goejanverwelledijk open te stellen. De proef gaat woensdag of donderdag in en duurt ongeveer een week. In die week wordt bekeken of de situatie verbetert.

De Goejanverwelledijk gaat open van 7.00 tot 9.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur. "Dit wordt gedaan onder begeleiding van verkeersregelaars, want het is geen ideale situatie", aldus wethouder Janssen van verkeer.

Een aantal kruisingen is niet ontworpen voor deze verkeerssituatie. Door de inzet van verkeersregelaars verhogen we de verkeersveiligheid. Het gaat vooral om de kruising Goverwellesingel-Goejanverwelledijk en de kruising bij de Fantasielaan. Ook is de Goejanverwelledijk niet geschikt voor veel verkeer. Daarom houden we de dijk tijdens de proef goed in de gaten op eventuele zakkingen. Bovendien is hij op een aantal delen te smal om fietsers en automobilisten tegelijkertijd te laten passeren. Daarom worden fietsers zoveel mogelijk over de parallelle fietsroute naast de dijk geleid.

De gemeente Gouda komt hiermee tegemoet aan de dringende oproep van bewoners. De huidige omleiding zorgt tijdens spitstijden voor veel problemen. Er staat dan een lange file in de woonwijk. De proef moet uitwijzen of de openstelling van de dijk een betere en veiligere oplossing is. Over een week wordt in samenspraak met betrokkenen en de politie bekeken of de proef wordt voortgezet of niet.


---