Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 24 juni 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 17 juni 2008. Toelichting: Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies: Instemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Staat van onderhoud gevels en dakgoten Tumult. Toelichting: De dakgoten en gevels van Tumult zijn in de afgelopen jaren niet goed onderhouden. De houten dakgoten zijn daardoor op diverse plaatsen volledig doorgerot. De zinken goot is helemaal op en toe aan vervanging. De gevels zijn op diverse plaatsen bedekt met alg door het niet meer functioneren van de goten. De buitenverlichting met elektra is toe aan vervanging. (zie bijlage: foto's, offerte aannemer, werkomschrijving en schets). De 2 beschadigde deuren binnen door inbraak moeten ook vervangen worden. Ambtelijk advies: In afwachting van de toekomst van Tumult, de gevels en dakgoten schoonmaken, repareren, vervangen en schilderen zodat er geen gevaar van vallende stukken dakgoot meer kan ontstaan en het verdere verval van het pand tegen gegaan wordt. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten. Keuze Bruns Bouw.
2. Principeverzoek voor het realiseren van drie woningen achter Hoogstraat 15. Toelichting: Het verzoek behelst de bouw van een drietal woningen in de grote achtertuin van Hoogstraat 15. De diepte van de tuin onttrekt een groot deel van deze bebouwing aan het oog. Een bescheiden invulling (kleine woningen, mooie kwaliteit) kan een impuls geven aan de tuin en de tuinkoepel en tevens aan de woning. Voorgesteld wordt om de nieuwbouw te beperken tot maximaal twee woningen aan de achterzijde van de tuin. De mogelijkheden tot ontsluiting naar 't Markvelt moeten in relatie tot het centrumplan nog verder worden uitgewerkt. Ambtelijk advies: Instemmen met het principeverzoek, maar voor de bouw van twee woningen. B&W-besluit: Aanhouden. Conceptbrief opstellen voor B&W, daarbij meenemen: precedentwerking Beschermd Dorpszicht, inrichting 't Markvelt.
---


3. Zienswijzen ontwerp Planologische Kernbeslissing (PKB) "Derde structuurschema elektriciteitsvoorziening PKB deel 1". Toelichting: In de ontwerp Planologische Kernbeslissing (PKB) "Derde structuurschema elektriciteitsvoorziening PKB deel 1" worden ruimtereserveringen zoals hoogspanningslijn 33 opgenomen, een 380kV verbinding van Diemen via Utrecht naar Dodewaard. Tussen Diemen en Utrecht zal de lijn lopen langs het traject van de al bestaande 150kV verbinding en de A2. Als de lijn wordt aangelegd is het mogelijk dat een extra zware lijn van 380kV naast de al bestaande lijnen wordt aangelegd of dat de bestaande
150kV verbinding wordt verzwaard. In de SEV III wordt geen duidelijke keuze gemaakt voor een van beide opties. In dit advies wordt met name uitgegaan van de mogelijkheid dat er een nieuwe hoogspanningslijn wordt aangelegd/gepland. In de zienswijze wordt tegen dit beleidsvoornemen geageerd. Ambtelijk advies:
1) Zienswijzen in te dienen tegen de ontwerp PKB SEV III.
2) Dit mede te delen aan het Ministerie van Economische Zaken conform de bijgevoegde conceptbrief.
3) Ter kennisneming aanbieden aan de Raad. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Offerte BMC procesbegeleiding dorpshuis Baambrugge. Toelichting: In de budgethoudersregeling staat dat tenminste 3 partijen moeten offreren indien het gaat om een opdracht boven 11.500. Op grond van zijn kennis en ervaring en plaatselijke bekendheid ligt de voorkeur bij Jan Temmink van BMC. Het doel van de opdracht is om tot een startnotitie te komen voor de vernieuwbouw van het dorpshuis Baambrugge. De doorlooptijd is van 18 juni tot 31 oktober. Ambtelijk advies: Op grond van de hardheidsclausule in de budgethoudersregeling akkoord te gaan met het verlenen van de opdracht voor procesbegeleiding aan BMC zonder daarbij andere partijen te hebben benaderd. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten. Brede(re) vertegenwoordiging Dorpsraad. Fixed price betekend maximaal 91 uren als voorwaarde.
2. Subsidieprogramma Welzijn 2009. Toelichting: In 2004 heeft de gemeenteraad bij de herijking van het subsidiebeleid besloten jaarlijks, na vaststelling van de begroting, de te verstrekken subsidies in een subsidieprogramma te vermelden, vast te stellen door het college. In dit programma gaat het om zowel budgetsubsidies als om waarderingssubsidies. Regionale subsidies zijn geen onderdeel van het subsidieprogramma; deze staan wel in dit voorstel genoemd om een volledig beeld te hebben. Ambtelijk advies: Het voorlopige subsidieprogramma 2009 vaststellen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten. Aanvullend aanvraag bieb opnemen in subsidieprogramma, waarbij vooralsnog niet wordt toegekend. Pas nadat separaat B&W voorstel, met achtergronden en dekkende begroting is bepaald kan B&W besluit nemen. Kortom, apart voorstel in deze aan B&W voorleggen.
3. Kennisgeving aan de gemeenteraad inzake Wmo-loket inzake (ver)nieuwbouw Dorpshuis "De Vijf Bogen" te Baambrugge. Ambtelijk advies:
-Bijgaand memo over backoffice Wmo-loket ter kennisneming aanbieden aan de raad.
-Bijgaand memo inzake stand van zaken (ver)nieuwbouw dorpshuis "De Vijf Bogen" ter kennisneming aanbieden aan de raad. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


4. Convenant 'Kinderen doen mee!' Toelichting: De gemeente Abcoude heeft met de nota Minimabeleid (vastgesteld door de gemeenteraad op 8 november 2007) en de daaruit voortvloeiende maatregelen al duidelijk ingezet op kinderen waarvan de ouders een minimuminkomen hebben. Door het convenant te ondertekenen wordt het gemeentelijke beleid op eenzelfde niveau gehouden en verder uitgebreid. Ambtelijk advies: Besluiten tot het laten onderteken van het convenant `Kinderen doen mee!' door wethouder J. Vonk- Vedder op de conferentie `Kinderen doen mee' op 30 juni in Utrecht. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Vaststellen Woningbehoefteonderzoek gemeente Abcoude. Toelichting: In juli 2007 heeft de raad besloten om een woonvisie op te laten stellen. Aanleiding hiervoor was: het inzicht in de woningbehoefte is toe aan een actualisatie; input voor het woningbouwprogramma van Abcoude-Zuid; en agendasettend voor de aanstaande herindelinge herindeling. Het bureau Companen heeft een traject opgezet met 1. een woningbehoefte onderzoek (WBO) onder inwoners en 2. het opstellen van een woonvisie. Hierbij de rapportage van Companen van het eerste deel. Het WBO is opgesteld in opdracht van de gemeente en Westhoek Wonen. Ambtelijk advies: Vaststellen Woningbehoefteonderzoek gemeente Abcoude en het bijlagenboek. B&W-besluit: Aanhouden o.b.v. punt 2.
1. Wethouder de Roode onderneemt actie richting Vestada.
2. Bevolkingsgroeo jeugd blijkt aan de hand van leerlingenprognoses af te wijken van landelijk beeld. Nader onderzoek of dat wat betreft de kerngetallen ook correctie betreft in dit onderzoek.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering 1 juli van 2008. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 24 juni 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Verzoek om ontheffing voor de verkoop van zwak-alcoholische dranken tijdens het eindejaarsfeest dat op 27 juni 2008 georganiseerd wordt nabij de Christelijke basisschool Ichthus, Dorpsstraat 4 te Baambrugge. Toelichting: De feestcommissie en de ouderraad van de christelijke basisschool Ichthus heeft een verzoek om ontheffing ingediend voor de verkoop van zwak-alcoholische dranken tijdens het eindejaarsfeest van 27 juni 2008. Voor het organiseren van een eindejaarsfeest is op 1 juni 2004 een vergunning met een looptijd van 5 jaar afgegeven. Ambtelijk advies: Ontheffing verlenen. Mandaatbesluit d.d. 13-6-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Verzoek om ontheffing voor werkzaamheden aan de keldervloer van het project Broekzijdsehof te Abcoude. De werkzaamheden bestaan uit het monolitisch afwerken oftewel vlinderen van de vloer. Toelichting: Het bedrijf Dura Vermeer Bouw Houten B.V vraagt ontheffing voor werkzaamheden aan de keldervloer van het project Broekzijdsehof te Abcoude op 17 en 24 juni en 1 juli 2008. De werkzaamheden bestaan uit het monolitisch afwerken oftewel vlinderen van de vloer. Op grond van artikel 4.1.5 van de APV is het verboden toestellen of geluidsapparaten in werking te hebben of handelingen te verrichten op een zodanige wijze dat voor een omwonende of overigens voor de omgeving geluidhinder wordt veroorzaakt. Ingevolge het 2e lid van dit artikel kan het college ontheffing verlenen van dit verbod. Ambtelijk advies: Ontheffing verlenen. Mandaatbesluit d.d.13-6-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Verzoek om de kantine van de Abcouder Lawn Tennis Club op 29 juni, 5 en 6 juli 2008 tot 02.00 geopend te mogen hebben. Toelichting: Het bestuur van de Abcouder Lawn Tennis Club organiseert van 28 juni t/m 6 juli het Open Senioren tennistoernooi. Het bestuur vraagt een ontheffing om op 29 juni, 5 en 6 juli 2009 de kantine tot 02.00 geopend te mogen hebben. Voor het houden van het toernooi is op 12 juni 2007 een vergunning afgegeven voor de duur van 5 jaar. Ambtelijk advies: Ontheffing verlenen. Mandaatbesluit d.d. 18-6-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning voor het vergroten van een woonhuis: entree, aanbouw, erker, Stigterhof 11, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 18-6-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


2. Aanvraag sloopvergunning voor de sloop van een schuur, perceel Gein-Noord 63 te Abcoude. Toelichting: Op 3-6-2008 is onder nummer 1217 een sloopvergunningen aangevraagd voor het slopen van een schuur (voormalig agrarisch gebruik) op het perceel Gein-Noord 63 te Abcoude. Het is een houten schuur, afgedekt met pannen, in zeer slechte staat. In de schuur bevindt zich geen asbest. De sloopvergunning wordt verleend onder voorwaarden, betrekking hebbende op de veiligheid. Ambtelijk advies: Sloopvergunning verlenen onder bijgaande voorwaarden. Mandaatbesluit d.d. 19-06-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.


---