Gemeente Zevenaar


23 -06-2008: Koninklijke Onderscheiding Jan Kruitwagen

Op dinsdag 24 juni ontvangt Jan Kruitwagen een Koninklijke Onderscheiding. Hij is door Hare Majesteit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn grote verdiensten voor het verenigingsleven in Oud-Zevenaar.

Jan Kruitwagen (54) is 25 jaar bestuurslid van schuttersvereniging Sint Anna geweest, de laatste 12 jaar was hij voorzitter. Hij heeft zich niet alleen voor de schutterij verdienstelijk gemaakt. Vanuit de schutterij zijn andere verenigingen opgericht zoals de harmonie, drumfanfare, schietvereniging, handboogvereniging en de carnavalsvereniging. Hij heeft ook deze verenigingen met raad en daad bijgestaan.

Het verenigingsleven neemt een belangrijke plaats in bij de plaatselijke bevolking. De dorpskern Oud-Zevenaar heeft bijna 900 inwoners, waarvan er 750 lid zijn van een van deze verenigingen. Mede door zijn inzet is het dorp een hechte gemeenschap geworden.

De versierselen die bij deze benoeming horen, worden uitgereikt door burgemeester De Ruiter tijdens de receptie van Schutterij St. Anna op dinsdag 24 juni om 13.15 uur in het schuttersgebouw aan de Babberichseweg 58 6905 JW Zevenaar.