Gemeente Hilversum

Tien oplossingen voor veiliger Centrum

publicatiedatum: donderdag 19 juni 2008

Met welke tien oplossingen is de veiligheid in het Centrum het meest gebaat? Die vraag staat op dinsdag 24 juni centraal tijdens een bewonersavond over het tweede wijkveiligheidsplan. Wethouder Jan Rensen zal aan het eind van de bijeenkomst reageren op de gekozen top tien. De bijeenkomst vindt plaats in zalencentrum De Akker (Melkpad 14a) en duurt van 19.15 uur tot 21.30 uur.

Onderdeel van de bijeenkomst is een optreden van ex-inbreker Evert Jansen, bekend van het gelijknamige tv-programma. Hij komt met tips en onthullingen over 'zwakke plekken' in de wijk. Ludo Keizer (Young Vision) gaat daarnaast in op de vraag hoe jongeren en ouderen het best met elkaar om kunnen gaan.

Veel suggesties
Voor dit tweede wijkveiligheidsplan is gebruik gemaakt van een aantal verbeterpunten die de wijk naar aanleiding van het eerste plan naar voren bracht. Tevens is gebruik gemaakt van uitkomsten van de gemeentelijke Omnibusenquête en cijfers en ervaringen van de politie. Op deze verbeterpunten heeft een kerngroep doorgeborduurd met als resultaat een aantal ideeën voor concrete maatregelen. In die kerngroep werken welzijnswerk, politie, bewonersorganisatie, leden van de klankbordgroep van het eerste wijkveiligheidsplan, horeca en de gemeente samen.

Overlast items
De kerngroep heeft een lijst van maatregelen opgesteld, die een oplossing kunnen zijn van zeer uiteenlopende zaken. Zo gaat het onder meer om overlast op o.a. de Groest van horecabezoekers, blowende en rondhangende jongeren, fietsendiefstal en vandalisme en diefstal uit auto's en inbraak.

Op dinsdag 24 juni worden de voorstellen voor een oplossing voorgelegd aan de wijkbewoners. Ook zal duidelijk worden gemaakt wat de maatregelen gaan kosten. Bewoners kunnen dan kiezen voor de oplossingen die zij het beste vinden. Ook kunnen zij zelf met nieuwe oplossingen komen.

Tijdens de bijeenkomst is de eindrapportage 1e plan wijkveiligheid Centrum beschikbaar.