Ingezonden persbericht


Comité Onze Hoop organiseert
in het kader van de armoedebestrijding van migranten met een handicap of chronische ziekte en hun families een voorlichting over rechten, vergoedingen en bijzondere bijstand.

Bent u chronisch ziek of gehandicapt en heeft u een laag inkomen?

Wilt u weten of u recht hebt op vergoeding van extra kosten?

Dinsdagmiddag 24 juni 2008
13.30 tot 16.30 uur
Buurthuis de Meevaart - Balistraat 48A

Waar gaat het over?

Uitleg over de Regeling Chronisch Zieken en Gehandicapten Heb ik recht op een vergoeding voor chronisch zieken en gehandicapten? Welke kosten kan ik vergoed krijgen?
Hoe kan ik het aanvragen?

Informatie over de bijzondere bijstand
Wat is de bijzondere bijstand?
Heb ik recht op bijzondere bijstand?
Hoe kan ik het aanvragen?

Comité Onze Hoop nodigt migranten met een handicap of chronische ziekte en hun familieleden van harte uit.

In samenwerking met de Dienst Werk en Inkomen van de gemeente Amsterdam

Aanmelding en informatie:
Ahmed El Mesri elmesri@gmail.com 06-10112691
Arthur Vreede a.vreede@apcp.nl 020-7525100
e.mail: info.onzehoop@gmail.com
website: www.comiteonzehoop.web-log.nl

z.o.z.

Routebeschrijving:
Routebeschrijving: Buurthuis de Meevaart ligt 4 minuten lopen van het Muiderpoort Station, te bereiken met de trein, tram 3 en de bussen 15; 22; 37; 40 en 41. Bij de uitgang aan de Insulindeweg loopt U langs het spoor richting Javastraat. De derde straat rechts is de Balistraat.

Uitleg
Chronisch zieken en gehandicapten hebben als gevolg van hun ziekte of handicap vaak extra kosten die zij niet geheel vergoed krijgen. Sommige kosten betaalt u zorgverzekering, andere kosten niet. Vooral voor mensen die een laag inkomen hebben is dit een probleem. Voor extra kosten die niet via andere regelingen of voorzieningen vergoed worden is er de regeling Chronisch zieken en gehandicapten (CZG).. U kunt dan van de gemeente bepaalde kosten vergoed krijgen. Misschien hebt u ook recht op deze vergoeding Deze regeling is bij veel mensen niet bekend.
Dit vormde de aanleiding voor Comité Onze Hoop om samen met de Dienst Werk en Inkomen (DWI) een informatie bijeenkomst te organiseren.

Bijzondere bijstand is voor mensen met een laag inkomen en met weinig of geen eigen vermogen, die bepaalde kosten moeten maken die ze niet kunnen betalen. Bijzondere bijstand is dus niet alleen voor mensen met een bijstandsuitkering, maar voor iedereen met een inkomen op of rond het bijstandsniveau.

Persoonlijke situatie

Het moet gaan om bijzondere kosten waarin de algemene bijstand niet voorziet en die uw draagkracht te boven gaan. De kosten moeten te maken hebben met uw persoonlijke omstandigheden: beoordeling vindt plaats op grond van uw individuele situatie. Daarom is het mogelijk dat u voor bepaalde kosten wel bijzondere bijstand krijgt en iemand anders niet.

Bijzondere bijstand kan worden verkregen voor allerlei soorten kosten, bijvoorbeeld als gevolg van ziekte, scholing, hoge woonkosten of kinderopvang.

Programma

13.30 uur Ontvangst met koffie en thee

14.00 uur Opening: Ahmed El Mesri, voorzitter comité Onze Hoop

14.10 uur Informatie over de regeling Chronisch Zieken en Gehandicapten en de bijzondere bijstand.
Door Robbert Deursen, beleidsadviseur DWI Beantwoording vragen.

15.30 uur Gezellig samenzijn en nabespreken

16.30 Einde


---- --