Ingezonden persbericht


Nr. 166

Hilversum, 20 juni 2008

EO-PROGRAMMA'S IN WEEK 26

Monarchy, The royal family at work, dinsdag 24 juni, 21.20 uur, Nederland 2 In de eerste aflevering worden de voorbereidingen getroffen in Londen en de VS om het Staatsbezoek aan de Verenigde Staten in mei tot een succes te maken. Het is het vierde staatsbezoek van koningin Elizabeth aan dit land. In 1991 was zij nog te gast bij George Bush.

De beroemde glamourfotografe Annie Leibovitsch krijgt de opdracht het officiële staatsportret te maken. Leibovitsch vraagt de koningin om in vol ornaat te verschijnen voor de fotosessie in Buckingham Palace. De koningin haast zich naar de afspraak en is zichtbaar verbaasd wanneer Leibovitz haar vraagt haar 'kroon' af te zetten, omdat ze er dan minder formeel uit zou zien...

In de nieuwe serie Monarchy, the royal family at work wordt Queen Elizabeth een jaar lang op de voet gevolgd tijdens haar werkzaamheden als koningin van Engeland. De elfdelige reeks laat het publiek meekijken over de muren van Buckingham Palace en geeft antwoord op de veelgestelde vraag: Hoe ziet het leven van de Britse koninklijke familie er eigenlijk uit? De presentatie van deze bijzondere Nederlandse bewerking is in handen van Jeroen Snel.

Blauw Bloed Extra, Koningskinderen, 28 juni, 19.35 uur, Nederland 2 Presentatie: Jeroen Snel
In de serie Europese koningskinderen vanavond Frederik en Mary van Denemarken. Kroonprins Frederik (39) staat klaar om koning van Denemarken te worden. Hij zal daarin gesteund worden door zijn vrouw, prinses Mary. In 2000 leren ze elkaar kennen tijdens de Olympische Spelen in Sydney. Vier jaar later trouwen ze. Inmiddels hebben ze twee kinderen. Dit Deense koppel staat model voor de nieuwe generatie prinsen en prinsessen.

De van oorsprong Australische Mary is inmiddels uitgegroeid tot een waar stijlicoon. Binnen korte tijd is ze de taal machtig en dwingen haar outfits respect af bij velen in Denemarken en daarbuiten. Maar er is ook kritiek. Het kroonprinselijk paar zou zich te weinig bezig houden met goede doelen. Vanavond antwoord op de vraag of de Deense monarchie stand houdt nadat prins Frederik gekroond zal zijn tot koning.


---

Noot voor redactie,