Politie Zeeland


---


Aanvulling op bericht O-1269-2008 Dode en gewonde bij ongeval, Stavenisse


De man die gisteravond omstreeks 20.51 uur om het leven is gekomen als gevolg van een verkeersongeval betreft een 45-jarige man uit de gemeente Tholen.
Zijn dochter van 14 zat achterin de auto en kwam bekneld te zitten tussen de achterbank en de voorstoel. Zij is door de brandweer uit de auto geknipt en met een traumahelicopter overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. Vermoedelijk heeft zij diverse botbreuken. Een ander meisje dat ook in de auto zat betreft een meisje van 13 jaar oud, zij is afkomstig uit de gemeente Tholen. Dit meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Zij was uit de auto geslingerd. De auto is weggesleept door een takelbedrijf. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

O-1270-2008 Aanrijding met letsel, Zaamslag
Omstreeks 22.56 uur werd bij de Zeeuwse politie gemeld dat er een eenzijdig ongeval was gebeurd op de Valweg in Zaamslag.
Een 55-jarige Belg uit Stekene was rechtdoor gereden vanaf de Grote Huissenpolderweg, de dijk op en vervolgens in het weiland achter de dijk terecht gekomen. Een getuige reed achter de man en heeft 112 gebeld. Toen de politie ter plaatse kwam waren de 55-jarige bestuurder en zijn 69-jarige bijrijdster, ook uit Stekene, op eigen kracht uit de auto gekomen. Toen de Belg een blaastest moest ondergaan bleek dat hij veel te veel gedronken had. Beide betrokkenen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is nog bloed afgenomen van de bestuurder om te kijken hoeveel hij precies gedronken had. Zijn auto is weggesleept door een takelbedrijf. Beide slachtoffers hebben de nacht doorgebracht in het ziekenhuis.
Het is niet bekend wat hun verwondingen zijn.


telefoon: 0118-432145