Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MedTec-Trilandis Logistics Center van start najaar 2008

Afgelopen donderdag 19 juni gaf wethouder J. Offermans van de gemeente Heerlen het officiële startsein voor van het MedTec-Trilandis Logistics Center op Trilandis in Heerlen. Dit deed de wethouder na afloop van het MedTec seminar dat die dag in het WTC Heerlen-Aachen werd gehouden. Gedurende de dag kwamen er diverse sprekers aan het woord over het belang van optimale supply chain voor de MedTec industrie in combinatie met een optimale vestigingslocatie. De sprekers waren stuk voor stuk logistieke specialisten met een directe relatie naar de MedTec industrie. De verschillende conclusies gedurende de dag vormen samen de achterliggende redenen voor de bouw van de unieke MedTec campus op Trilandis in Heerlen. Het seminar is door de alle aanwezigen (ca. 70) als zeer positief ervaren en gedurende de dag is tevens van diverse kanten interesse getoond voor het idee van een MedTec campus op Trilandis. Handouts van de verschillende presentaties tijdens het seminar zijn te vinden op de website: www.medtec-trilandis.nl

Naar verwachting start de bouw medio oktober van dit jaar. Deze Medtec campus is een hoogwaardig complex voor in het totaal zes tot tien bedrijven uit de medische en life sciences sector in het hart van de West-Europese Euregio Maas-Rijn.

Kerncijfers MedTec Trilandis
Ca. 1200 directe en indirecte arbeidsplaatsen. Met de totale investering is een bedrag gemoeid van rond de vijftig à zestig miljoen euro. Dit unieke Shared Services / Logistics Center wordt in twee fasen gerealiseerd. De oplevering van de eerste fase vindt plaats najaar 2009, in 2010 wordt fase 2 opgeleverd. Uiteindelijk kunnen de aldaar gevestigde internationale bedrijven beschikken over in totaal 65.000 vierkante meter storage, orderpicking, assembly en customizing ruimte, zo'n 9.000 vierkante meter kantoor en +/- 500 parkeerplaatsen.

Archicom Consultants + Architects + Engineers uit Eindhoven is de initiatiefnemer van dit spraakmakende project. Voor meer informatie: : www.medtec-trilandis.nl

Fotobijschriften:

Foto 1: Dagvoorzitter Paul Mooren spreekt ontwikkelaar Gerard Kuijs (Archicom) en wethouder J. Offermans toe na de onthulling van de artist impression van MedTec Trilandis.

Foto 2: Het geïnteresseerde publiek tijdens één van de lezingen over MedTec supply chain