Ingezonden persbericht


UBS betreedt de Nederlandse markt in samenwerking met VermogensGroep

Zurich/Basel/Amsterdam, 24 juni 2008 - UBS kondigt vandaag aan dat het een overeenkomst heeft getekend om de aandelen van VermogensGroep, een onafhankelijke Nederlandse Wealth Manager, over te nemen. Als gevolg van deze bundeling van krachten zal een van de grootste Wealth Management organisaties in Nederland ontstaan. De effectuering is afhankelijk van goedkeuring van de toezichthoudende instanties.

De klanten van VermogensGroep zijn Vermogende Particulieren, Stichtingen en Institutionele beleggers in Nederland. De in Amsterdam gevestigde firma heeft 38 personeelsleden in dienst en beheert Euro 4,1 mrd voor haar cliënten en heeft nog eens Euro 10 mrd onder administratie. De kernactiviteit van VermogensGroep is het leveren van haar Wealth Intelligence & Control oplossing (PortefeuilleBeheer, PortefeuilleMonitoring en -Rapportage) aan zo'n 100 grootvermogende cliënten.

Juerg Zeltner, Hoofd Wealth Management Noord-, Oost & Midden-Europa, Global Wealth management & Business Banking, licht toe: "Met deze transactie verkrijgen we een fysieke aanwezigheid en schaal op de Nederlandse Wealth Management markt met een reeds bestaand lokaal platform van hoge kwaliteit. Hiermee zal UBS de Nederlandse markt voor vermogende beleggers direct kunnen bedienen met de unieke Wealth Control oplossing van VermogensGroep. Op termijn zal dit worden uitgebreid tot een breed gespreid lokaal Wealth Management aanbod."

Maarten Rutgers, Chairman en oprichter van VermogensGroep, zegt: "Door onze krachten te bundelen met de wereldleider op het gebied van Wealth Management komen we dichter bij onze doelstelling om de leidende Wealth Manager in Nederland te worden. De combinatie van het wereldwijde aanbod van UBS en onze expertise in de Nederlandse markt zal een uitgebreid Wealth Management platform opleveren waarvan onze klanten zullen profiteren."

Maarten de Groot, CEO en medeoprichter van VermogensGroep, voegt daaraan toe: "Samen zijn beide firma's uniek gepositioneerd en ontstaat een degelijke basis voor een gezonde lange termijn groei.

In Nederland zijn UBS Global Asset Management en UBS Investment Bank sinds 1992 aanwezig met op dit moment 33 personeelsleden in Amsterdam. Hun aanbod richt zich op Beleggings- en Brokerage diensten voor de Nederlandse institutionele belegger.

-Einde-

UBS
UBS is een van 's werelds toonaangevende financiële ondernemingen en bedient een kritische, internationale klantenbasis. De activiteiten van de bank zijn van wereldwijde schaal en gericht op groei. Als geïntegreerde onderneming schept UBS toegevoegde waarde voor klanten door gebruik te maken van de gecombineerde middelen van al zijn ondernemingen. UBS is de toonaangevende wereldwijde Wealth Manager, een toonaangevende wereldwijde Investment Bank en Effectenbank, en een van de grootste wereldwijde Vermogensbeheerders. In Zwitserland is UBS de marktleider in retail banking en commercial banking. UBS is aanwezig op alle grote financiële centra in de wereld met kantoren in 50 landen. Meer dan 38% van de werknemers werkt in Amerika, 33% in Zwitserland, 16% in de rest van Europa en 13% in de Aziatische regio rond de Stille Oceaan. UBS heeft over de hele wereld meer dan 80.000 personen in dienst. De aandelen van UBS zijn genoteerd aan de Zwitserse beurs (SWX), de beurs van New York (NYSE) en de beurs van Tokio (TSE).

VermogensGroep
VermogensGroep is een in Amsterdam gevestigde Wealth Manager. De firma beheert Euro 4,1 mrd voor haar cliënten en heeft nog eens Euro 10 mrd onder administratie. VermogensGroep is één van de toonaangevende Wealth Managers in Nederland en de kernactiviteit is het leveren van haar Wealth Intelligence & Control oplossing (PortefeuilleBeheer, PortefeuilleMonitoring en -Rapportage) aan zo'n 100 grootvermogende cliënten.

UBS AG VermogensGroep

Persrelaties Pien van der Zant Tel. +41-44-234 85 00 Tel. +31-20-344 65 15

www.ubs.com www.vermogensgroep.nl

Porter Novelli
Frank Peters
Telefoon 020 5437600
Telefax 020 5437676