Time : 09:00:00
Date : 24 June 2008
Sender Name: EthiCom

10.000 euro voor nieuwe initiatieven eerlijke handel

Jongeren beslissen mee over toekenning Be Fair Awards

Brussel. Het Fair Trade Centre lanceert de derde editie van de Be Fair Awards. Die awards belonen twee nieuwe initiatieven die van eerlijke handel werk maken. Elke laureaat ontvangt 5.000 euro. Kandidaten kunnen nog tot 1 september hun dossier indienen. Het wedstrijdreglement valt te downloaden via www.befair.be

Kandidaten kunnen een vereniging of een onderneming zijn die van eerlijke handel een speerpunt in hun businessplan maken. Bovendien moet het om nieuwe of recente initiatieven gaan: de onderneming of vereniging moet starten in het jaar 2008/2009 of opgericht zijn na 1 juni 2006.

Specifiek aan de BE Fair Awards dit jaar, is dat een van de twee prijzen uitgereikt wordt door een jongerenjury (scholieren tussen 16 & 18 jaar). Een en ander heeft er mee te maken dat de Week van de Fair Trade dit jaar helemaal in het teken staat van jongeren en hun engagement voor eerlijke handel.

De uitreiking van de Be fair Awards kadert traditioneel in de campagne 'Week van de Fair Trade'. Die loopt dit jaar van 1 tot 11 oktober.

Einde persbericht

Meer informatie: Samuel Poos, Fair Trade Centre, 0473/73 49 84

URL: http://www.befair.be

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR