C/TAC-Align



P E R S B E R I C H T

`s-Hertogenbosch, 24 juni 2008

Ctac en Haag Wonen introduceren SAP-oplossing voor woningcorporaties
Oplossing in samenwerking met avecres

SAP-specialist Ctac ontwikkelt in nauwe samenwerking met de Haagse woningcorporatie Haag Wonen en consultancyfirma avecres een SAP ERP-omgeving die volledig is toegesneden op de bedrijfsvoering van woningbouwcorporaties. Dit SAP-systeem ondersteunt alle primaire bedrijfsprocessen voor het beheer van vastgoed.

Ctac speelt met deze oplossing in op de toenemende vraag onder woningcorporaties naar integrale ondersteuning van alle processen. In deze sector is de laatste jaren sprake geweest van schaalvergroting door bijvoorbeeld fusies en een toenemende professionalisering van de bedrijfsvoering. Ook is het belang van het faciliteren van het breder wordende spectrum aan klantcontacten toegenomen. Dat vereist onder meer een professionele en flexibele IT-omgeving met een geïntegreerd systeem voor het ondersteunen van alle activiteiten, variërend van (financiële) administratie, workflowmanagement, CRM-toepassingen tot aan vastgoedbeheer.

De gezamenlijk te ontwikkelen oplossing op basis van SAP ERP is bij Haag Wonen sinds januari 2007 succesvol in gebruik. De samenwerkende partners gaan het in de praktijk bewezen systeem nu breder in de markt zetten.

"We beschikken nu over een zeer stabiel en robuust systeem dat een uitstekende basis vormt voor de dienstverlening aan onze huurders en het verbeteren van de efficiency van onze primaire processen ondersteunt," zegt Annius Hoornstra van Haag Wonen. "Onze sector staat voor grote opgaven waarbij het zaak is in de basis goed te presteren, te verdienen waar dat kan en uit te geven in de buurt waar dat moet."

"Woningcorporaties vormen een strategische doelgroep voor onze SAP-kennis en expertise", zegt Jan-Willem Wienbelt van Ctac. "Met onze nieuwe oplossing bieden we een SAP-systeem dat volledig is toegesneden op de complexiteit van vastgoedbeheer voor corporaties. Het systeem is gebaseerd op de nieuwste SAP-technologie waardoor het zeer toekomstvast is. Zo is de oplossing geschikt als basis voor een Service Oriented Architecture wat de flexibiliteit in procesondersteuning vergroot en ook het gebruiksgemak verbetert. Ctac blijft nadrukkelijk investeren in deze oplossing die een belangrijk onderdeel van ons portfolio is."

/ / / / / / / /

Over Ctac
Ctac is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP-oplossingen, actief in Nederland, België en op kleine schaal in Duitsland. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van SAP-systemen en hiervan afgeleide activiteiten zoals systeem upgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Service Partner en de grootste SAP- reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. In België is Ctac Silver Partner van SAP. Tot de klantenkring behoren ruim 200 organisaties in handel en industrie, zakelijke dienstverlening, retail, (semi) overheid en universiteiten. Ctac had per ultimo maart 2008 414 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in 's- Hertogenbosch (Nederland). Ctac is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC).

Over Haag Wonen
Haag Wonen is één van de drie grotere woningcorporaties in Den Haag. De corporatie bezit ruim 22.000 woningen en 2.500 bedrijfsruimten. De organisatie bestaat uit een holding en twee zelfstandig opererende woonbedrijven. Het onderhoud wordt verricht door externe aannemers. Daarnaast ontwikkelt Haag Wonen samen met Kristal ongeveer 800 woningen per jaar.

Over avecres
avecres is een hoog gekwalificeerde SAP specialist met ruime ervaring in SAP Real Estate Management en de integrale aspecten daarvan binnen SAP ERP. De consultants van avecres kunnen bogen op ruim 20 jaar ervaring in het succesvol uitvoeren en leiden van SAP projecten in de vastgoedsector en woningcorporatiebranche.