Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 21 juni

* ACTIE TEGEN FIETSENDIEFSTAL
BARENDRECHT - De politie heeft vrijdagmiddag een actie uitgevoerd tegen fietsendiefstal. Gedurende de actie hielden agenten 7 verdachten aan. Vrijdagmiddag vanaf twaalf uur tot in de loop van de middag hielden agenten in burger een actie tegen fietsendiefstal. Daarbij hielden ze 7 verdachten aan bij de fietsenstalling van het station in Barendrecht. De agenten hielden enkele jongeren in de gaten. Ze zagen dat één van de jongeren naar het station was gekomen op een fiets die van diefstal afkomstig was. De fiets bleek een dag eerder gestolen te zijn vanuit dezelfde fietsenstalling. Nadat de jongeren met de trein weg waren geweest, kwamen ze weer terug en liepen ze naar de gestolen fiets toe. Hierop zijn alle jongeren aangehouden. De Rotterdamse jongeren in de leeftijd van 15 t/m 17 jaar oud zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Uit het recherche-onderzoek bleek dat de groepsleden mogelijk eerder betrokken zijn geweest bij fietsendiefstal. Bij één de jongeren thuis is een fiets in beslag genomen die waarschijnlijk van diefstal afkomstig is. Dit rijwiel is door agenten in beslag genomen. De politie onderzoekt de toedracht. De ouders van de jongeren zijn op de hoogte gebracht van het gedrag van hun kinderen.


* FIETSENDIEFSTAL PRIORITEIT POLITIE
ROTTERDAM - Het aanpakken van fietsendiefstal is voor de politie één van de prioriteiten. In het kader daarvan worden diverse acties door politiepersoneel uitgevoerd, ondermeer in burgerkleding en met camera's. Het advies van de politie aan mensen die slachtoffer zijn geworden van fietsendiefstal is om altijd aangifte te doen. De politie richt de politie-inzet mede op basis van aangiftecijfers. Door het doen van aangifte kan de politie ook teruggevonden fietsen weer terugbrengen bij de rechtmatige eigenaren.
Daarnaast vraagt de politie aan fietseigenaren om hun fiets te registeren met een registratiekaart. U kunt daarop ondermeer het framenummer schrijven. U kunt voor de registratiekaart ook op internet kijken. Maak ook gebruik van goedgekeurde sloten en controleer of uw slot nog steeds veilig is bij uw erkende fietshandelaar. Zet uw fiets daarnaast op een veilige plaats neer en bij voorkeur met twee verschillende sloten (bijvoorbeeld aan de voor- en achterzijde van uw fiets) aan een vaste paal. De politie houdt ook regelmatig graveeracties en werkt met fietsenhandelaren samen om fietsregistratiekaarten te verspreiden onder fietsenbezitters.


* SUCCESVOLLE INZET
ROTTERDAM - De politie werkt afgelopen periode succesvol aan het tegengaan van fietsendiefstal en er worden meer verdachten opgepakt; in de periode januari t/m mei in 2007 hielden agenten 179 verdachten aan. In diezelfde periode van dit jaar hield politiepersoneel 252 verdachten aan. Dit is een stijging van het aantal verdachten van 41% De politie zet de acties voort en wijst erop dat de heling van fietsen net zo strafbaar is als de diefstal ervan.


* SCOOTER VEROORZAAKT AANRIJDING EN RIJDT DOOR

ROTTERDAM-NOORD - De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding van een scooter met een jongentje. Vrijdagavond rond kwart voor tien kreeg de politie melding van een aanrijding op de Zaagmolenkade. Daarbij was een 3-jarige jongen uit Rotterdam gewond geraakt na een aanrijding met een scooterbestuurder. Ter plaatse bleek dat er een scooterrijder was komen aanrijden vanaf de Zaagmolenbrug. Hij sloeg linksaf de Zaagmolenkade op. Op het moment dat hij afsloeg, reed de bestuurder een kleine jongen aan. Het slachtoffertje viel om en kwam op zijn hoofd terecht. De bestuurder keek nog even achterom en reed vervolgens door op de Zaagmolenkade in de richting van het Noordplein. Het ging om een zwarte brommer met een gele bak achterop, mogelijk een pizza bezorger. Het slachtoffertje had pijn in zijn hoofd. Een ambulance heeft hem ter plekke onderzocht en behandeld. De politie onderzoekt de toedracht en vraagt getuigen, of mensen die meer informatie hebben, te bellen met de recherche van district Noord op 0900-8844 of anoniem via M. op 0800-7000.


* OVERLASTACTIE
ROTTERDAM-ZUID / TARWEWIJK - De politie heeft een actie tegen overlast uitgevoerd. Daarnaast hielden agenten over en actie voor veiligheid in het verkeer. Hieronder was ook een TOS-actie. Vrijdagmiddag van half twee tot zaterdagochtend vroeg rond half twee hielden agenten diverse acties in de omgeving van de Mijnsherenlaan. Deze acties hebben de volgende resultaten opgeleverd:
o 16x geen gordel
o 8x mobiel telefoneren tijdens het rijden
o 3x fout parkeren
o 1x tegen de richting rijden
o 2x niet de aangegeven rijrichting volgen (bord D) o 2x vechten
o 1x gebruiken soft-drugs
o 1x APV drinken op straat
o 1x APV urineren
o 1x aanhouding Wet ID, verdachte bleek ook nog 5 dagen gevangenisstraf open te hebben staan
o 1x vreemdeling, deze is uitgeleverd aan de Vreemdelingendienst.


* ALCOHOLCONTROLE
SPIJKENISSE - Met de gezamenlijke politiewijkteams van Spijkenisse is in de nacht van vrijdag op zaterdag een alcoholcontrole gehouden. Tussen 21:30 en 00:30 uur aan de Baljuwlaan. Tussen
01:30 en 04:45 uur aan de Hartelweg gestaan, Spijkenisse ingaand. Daar werden in totaal 525 bestuurders gecontroleerd, waarvan 9 x pv voor rijden onder invloed is opgemaakt. Tijdens deze actie zijn Bob sleutelhangers uitgereikt.


* AANHOUDINGEN NA VECHTPARTIJ OP STRAAT
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft twee mannen aangehouden die hadden gevochten op straat. Vrijdagmiddag even voor half vier kreeg de politie melding van een vechtpartij op de Karel Doormanstraat. Daar had een 33-jarige man op straat gelopen om te winkelen. Hij kwam twee oud-collega's tegen waarna een onenigheid begon. Dit ontaardde in een vechtpartij waarbij de 33-jarige man gewond raakte. Gewaarschuwde politiemensen hielden daarop het agressieve tweetal, Rotterdamse broers van 33 en 36 jaar oud, aan en bracht hen over naar een politiebureau voor nader onderzoek. Een nabij geparkeerde auto had door de vechtpartij enkele deuken opgelopen en bloedsporen. De geschrokken bestuurster en haar dochter zijn opgevangen op het politiebureau door agenten. De gewonde man is overgebracht naar het SFG ziekenhuis.


* HELER VAN EEN FIETS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden voor heling van een fiets. Vrijdagmiddag rond drie uur zagen politiemensen een man met een fiets voor het politiebureau aan het Eendrachtsplein stond. Ze zagen van binnenuit het bureau dat de damesfiets mogelijk van diefstal afkomstig was. Agenten gingen het bureau uit en controleerden de 19-jarige jongen uit Rotterdam. Daar bleek inderdaad dat de fiets mogelijk van diefstal afkomstig was. Ze hielden de bestuurder aan voor heling. De fiets is in beslag genomen. De politie onderzoekt de toedracht.


* FEESTELIJK VERLOOP BIJ OVERWINNING TURKIJE

ROTTERDAM-CENTRUM - Vrijdagavond na afloop van de voetbalwedstrijd, is er door de Turkse gemeenschap op een feestelijke manier de overwinning gevierd. Diverse auto's reden door de stad en ook op het Hofplein waren diverse enthousiaste supporters bij elkaar gekomen. Het geheel is op een plezierige manier verlopen. Helemaal op het einde, rond kwart voor twee, wilden nog enkele supporters doorgaan met feestvieren op het Hofplein, terwijl het verzoek van de politie was om de auto's op het plein weer vrije doorgang te geven. Enkele personen waren het hier niet mee eens en gooiden ondermeer blikjes naar naar een politieauto. Hierop is een politiehond ingezet. Een overlastgever die de hond probeerde te schoppen, is daarbij in zijn been gebeten. Mede dankzij de inzet van mensen binnen de Turkse gemeenschap zelf en politiemensen had het verkeer na korte tijd weer vrije doorgang op het Hofplein.


* BROMFIETSCONTROLE TEGEN OVERLAST
ROTTERDAM-OOST / ZEVENKAMP - De politie heeft een controle gehouden in het kader van de aanpak van scooteroverlast. De politie heeft een controle uitgevoerd in het kader van ASO op de Zevenkampse Ring tussen vrijdagmiddag twee uur en vrijdagavond negen uur. dit was op verschillende locaties in Prins Alexander-Noord, waaronder de Zevenhuizerplas. De actie is door de politie samen met de Groenservice Zuid-Holland gehouden. Er zijn ongeveer 30 snor- bromfietsen gecontroleerd. Hierbij zijn totaal 25 processen-verbaal opgemaakt, drie kentekenbewijzen ingevorderd, twee personen aangehouden en 1 scooter inbeslaggenomen. De processen-verbaal zijn opgemaakt terzake:
o 1x remmen niet in orde
o 1x scherpe delen aan voertuig
o 1x geen helm bijrijder
o 5x negeren gesloten verklaring (bord C)
o 2x mobiel bellen tijdens het rijden
o 1x gevaar en/of hinder veroorzaken
o 2x rijden zonder rijbewijs
o 2x niet tonen kentekenbewijs
o 2x geen verzekering
o 1x rijden op fietspad
o 2x overschrijding constructiesnelheid 1-15 km/h o 2x overschrijding constructiesnelheid 16-30 km/h.

De aanhoudingen zijn terzake:
o 1x diefstal vervoermiddel
o 1x fraude kentekenplaten en rijden met ingevorderd kentekenbewijs.

Invordering kentekenbewijzen zijn terzake:
o 1x technische staat voertuig
o 2x overschrijding constructiesnelheid > 15 km/h.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM-OOST / DE ESCH - De politie heeft een alcoholcontrole uitgevoerd op de Kralingse Zoom. Op vrijdagavond van zes uur tot zaterdagochtend drie uur hielden agenten een alcoholcontrole. De actie is naast de Kralingse Zoom, ook de L. Vuylstekeweg uitgevoerd. Daarbij moesten 744 bestuurders blazen, en hield politiepersoneel in totaal 8 bestuurders aan. De hoogste waarde was 435 ugl. Onder de aanhoudingen was een Ierse bestuurder, die direct 450 euro boete moest betalen.


* GROTE ALCOHOLCONTROLE IN VLAARDINGEN
VLAARDINGEN - De politie heeft een grote alcoholcontrole uitgevoerd op zowel het land als op het water. Vrijdagmiddag van drie uur tot 's avonds elf uur hielden agenten een alcoholcontrole. Deze controle is door de wijkpolitie uitgevoerd in samenwerking met de Zeehavenpolitie en de Groenvoorziening Zuid-Holland. De controle is uitgevoerd op de volgende locaties: Watersportweg en de Galgkade. Tevens heeft de Zeehavenpolitie te water diversen plezierjachten gecontroleerd op alcoholgebruik. Op de Watersportweg werden 185 blaastesten afgenomen, waarvan 2 bestuurders werden overgebracht naar bureau Vlaardingen. Deze blaastesten waren beneden de 230 ugl. Op de Galgkade werden in totaal 417 blaastesten afgenomen, waarvan 3 bestuurders werden overgebracht naar bureau Vlaardingen. De bestuurders bliezen: 225 ugl, 235 ugl en 530 ugl. Tegen de laatste twee wordt proces verbaal opgemaakt. De reacties op het water van de schippers waren heel positief.


* AUTO KWIJT NA RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een auto in beslag genomen nadat de bestuurder ervan reed zonder rijbewijs. Vrijdagmiddag rond drie uur controleerden surveillerende agenten een 31-jarige Rotterdammer op de Heemraadssingel. Daar bleek dat de man zonder rijbewijs reed. Aangezien dit niet de eerste keer was, namen agenten zijn auto in beslag. De man is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* ANPR-CONTROLE
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een ANPR-controle uitgevoerd in de Oostervantstraat. De politie heeft vrijdagmiddag van half drie tot tien uur in samenwerking met de Douane en de Rijksbelastingen / Gemeentebelastingen een ANPR controle uitgevoerd. In totaal 5450 gescand, waarvan 287 hits. In totaal zijn 8 auto's inbeslagenomen voor openstaande boetes. Agenten namen 300 euro in voor openstaande boetes. Gemeentebelastingen heeft voor ongeveer 13.500 geïnd. Rijksbelastingen: voor ongeveer 7900 euro geïnd. Tevens is er een gestolen auto in beslag genomen en een kleine hoeveelheid verdovende middelen.


* AANHOUDING NA BEDREIGING OP STRAAT
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man aangehouden nadat hij iemand had geprobeerd te beroven. Op vrijdagmiddag rond half vier werden surveillerende agenten aangesproken door een 40-jarige Rotterdammer. Iemand had hem proberen te beroven met een mes. Met het slachtoffer zijn agenten in de politiebus gaan zoeken naar de verdachte. Op de Nieuwe Binnenweg zagen politiemensen en het slachtoffer de verdachte. Toen de dader de politie zag, liep hij weg. Op de Heemraadstraat hielden agenten de man aan. Bij fouillering troffen politiemensen een klein mes aan. De man wilde niet meewerken en is hierop naar de grond gewerkt door agenten om hem onder controle te krijgen. Daarna is de 15-jarige Rotterdammer overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De moeder van de jongen is op de hoogte gebracht.


* GELD AFGENOMEN NA BEDREIGING
ROTTERDAM-WEST - De politie onderzoekt de toedracht van een straatroof waarbij een geldbedrag van een paar honderd euro is afgenomen. Vrijdagavond rond kwart voor elf is een 53-jarige Rotterdammer beroofd van een geldbedrag door een tweetal mannen. De man was van zijn zaak weggegaan aan de Zwaanhals. Hij had de bus genomen naar CS en was vanaf daar naar de 1e IJzerstraat gelopen. Daar zou hij in een portiek zijn beroofd van geld onder bedreiging van een voorwerp dat leek op een vuurwapen. Het slachtoffer is daarbij ondermeer tegen zijn been geschopt. De mannen zijn na het incident weer verdwenen in de richting van de Willem Buytewechstraat met ondermeer een portemonnee, een OV-kaart, een GSM en een zwart-kleurige stoffen jas. Het signalement van de dader is: Dader 1: ongeveer 1,80 meter lang, dik postuur, kort kroeshaar en gekleed in donkere kleding. Dader 2: ongeveer 1,70 meter lang, mager postuur, kort kroeshaar en gekleed in donkere kleding.
De politie vraagt getuigen of mensen die anderszins over informatie beschikt, om te bellen met de recherche van district West op 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000