Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 23 juni

* VERNIELER AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee 19-jarige Vlaardingers aangehouden, nadat één van hen op het Liesveldviaduct de ruit van een bushokje had vernield. Op basis van hun signalement hielden politieagenten de jongens vlak na de vernieling op de Gedempte Biersloot aan. Eén van de jongens mocht na verhoor weer naar huis. De andere jongen werd ingesloten.


* DRONKEN BESTUURDER HEEFT GEEN RIJBEWIJS

VLAARDINGEN - Op de rijksweg heeft de politie van district Waterweg-Noord zondagochtend een 19-jarige jongen aangehouden omdat hij teveel gedronken had én niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs. De Vlaardinger had een alcoholpromilage van 1.2 in zijn bloed, en werd hierop aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de jongen geen rijbewijs had. Hij heeft voor beide overtredingen een proces verbaal gekregen.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA BEDREIGING
HOEK VAN HOLLAND - De politie heeft een man aangehouden nadat hij bedreigingen had geuit. Zondagavond rond half zeven kreeg de politie melding dat er een man bij de deur stond van een woning aan de Zekkenstraat. Hij uitte daar bedreigingen en zou met een pistool zwaaien. Ter plekke bleek de bedreiger al te zijn verdwenen. Na onderzoek zijn agenten naar de Prins Hendrikstraat gereden. Daar troffen agenten de 27-jarige man aan, waarna ze hem aanhielden. Politiepersoneel bracht de verdachte over naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* BEKEURING VOOR SLAPEN OP MOTORKAP
VLAARDINGEN - Politieagenten van district Waterweg-Noord hebben zondagavond een 37-jarige man bekeurd omdat hij op de motorkap van een auto lag te slapen. De man, die aan het werk bleek te zijn op een nabij gelegen boot, had teveel gedronken en was volgens omstanders al meerdere keren bijna de haven in gelopen. Daarna was hij op de motorkap van een geparkeerde auto in slaap gevallen. Politieagenten brachten de man over naar een politiebureau. Nadat de bekeuring was betaald, mocht de man weer gaan.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
MAASSLUIS - Een 25-jarige inwoner van een woning aan het Sparrendal is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. De man had rond tien voor één zijn 24-jarige vrouw in haar gezicht geslagen. De vrouw meldde dit bij de politie waarna de verdachte werd aangehouden en ingesloten.


* DRONKEN MAN INGESLOTEN
MAASSLUIS - Een 40-jarige Rotterdammer is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond half vier op de Vlaardingsedijk aangehouden. De man was erg dronken en werd ingesloten ter ontnuchtering.


* MANNEN AANGEHOUDEN VOOR BALDADIGHEID
MAASSLUIS - De politie van district Waterweg-Noord heeft in de nacht van zondag op maandag twee mannen van 23 en 27 jaar uit Maassluis aangehouden voor baldadigheid. Op de PC Hooftlaan werden politieagenten aangesproken door een getuige, die had gezien de mannen tegen kledingcontainers en de ruit van een winkel hadden geschopt. Hierdoor was het alarm van de winkel afgegaan. Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Zij hebben een bekeuring gekregen. Eén van de mannen had geen identiteitsbewijs bij zich, en is ook hiervoor bekeurd.


* TWEE AANHOUDING NA RIJDEN ONDER INVLOED

MAASSLUIS - De politie heeft twee mannen aangehouden nadat hadden gereden met teveel alcohol op. Na een controle in de nacht van vrijdag op zaterdag rond half vier op de PJ Troelstraweg hielden agenten rond half vier twee mannen aan van 22 jaar uit Maassluis. Zij hadden auto gereden met teveel alcohol op. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT VERNIELER AAN
KLEINPOLDER / ROTTERDAM-WEST - De politie heeft zondagavond rond kwart over zeven op de Hoogenwaardstraat een 44-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor vernielingen. Omstreeks zeven uur belde de verdachte zijn moeder. Hij zei dat hij naar haar toe zou komen komen en haar zou gaan slaan. Hierop ging hij naar haar woning en schopte tegen de deur. De 77-jarige Rotterdamse werd bang en verstopte zich in het toilet. Vervolgens vernielde de verdachte in de woning diverse kasten, deuren en goederen. Gealarmeerde politiemensen hielden de man voor de woning aan. Hierbij verzette hij zich hevig en sloeg met zijn hoofd een ruit van de Adrichemwegflat in. Ambulancebroeders en politiepersoneel brachten de Rotterdammer over naar het ziekenhuis. Na behandeling werd hij naar het politiebureau gebracht. De politie onderzoekt de zaak.


* TWEE FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - Naar aanleiding van een melding dat twee mannen op de Rochussenstraat, in de nacht van zaterdag op zondag fietsen probeerden te stelen, stelden politieagenten een onderzoek in. Rond half zes werd het tweetal, een 18 en een 21-jarige Rotterdammer terhoogte van de Lage Erfbrug aangehouden. Het tweetal is ingesloten voor verhoor. Volgens de melder pakten de jongens verschillende fietsen op en werd het slot nauwkeurig bekeken. Daar er bij de politie nog geen aangifte is binnengekomen van diefstal van een fiets is het proces-verbaal niet ingezonden naar Justitie. De beide mannen zijn in de loop van zondagmiddag heengezonden in afwachting van de aangiftes.


* POLITIE HOUDT MAN MET MES AAN IN BIOSCOOP

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft zondagavond omstreeks zeven uur in een bioscoop op het Schouwburgplein een 45-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor bedreiging. Een 29-jarige vrouw uit Rotterdam sprak de verdachte aan omdat hij luidruchtig aan het praten was. Hierop sloeg de man een bierflesje kapot en bedreigde haar. Gewaarschuwde politieagenten hielden hem aan. Bij de aanhouding bleek de Rotterdammer in het bezit te zijn van een mes. Deze werd in beslag genomen. De politie bracht de man over naar het politiebureau en doet nader onderzoek naar de toedracht.


* TOEZICHT OP DE ROTTEMEREN
ROTTERDAM - Politieagenten hielden zondag tussen negen uur 's morgens en vijf uur 's avonds, varend toezicht op de Rottemeren. Tijdens de controle zijn een 8-tal schippers en vissers gecontroleerd. Alles bleek in orde. Ook in de toekomst zullen dergelijke controles worden gehouden.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL / ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een jongen aangehouden nadat hij vernielingen had gepleegd. Zondagavond rond half tien kreeg de politie melding van overlastgevende jeugd die aan het voetballen was op het dak van een school aan de Aleoeten. Een getuige had ook gezien dat één van de jongeren met viltstiften op de school had geschreven. Agenten hielden hierop de vernieler aan en brachten de 15-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel over naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* AANHOUDING NA MELDING HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM-OOST / ZEVENKAMP - De politie heeft een man aangehouden na een melding van huiselijk geweld. Zondagmiddag rond half twee kreeg de politie melding dat een man een vrouw sloeg in een woning aan de Zevenkampsering. Een 36-jarige Rotterdamse vrouw is ondermeer in haar gezicht geslagen. Daarnaast had de man een glas op de grond gegooid. Een vriendin die tussenbeide wilde komen, werd opzij geduwd. Gewaarschuwde politiemensen gingen naar de woning en hielden de 46-jarige Rotterdammer aan en brachten hem over naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* AANHOUDINGEN NA STEEKPARTIJ
FEIJENOORD - RIDDERSTER - De politie heeft vijf verdachten aangehouden na een melding van een steekpartij. Zondagmiddag rond kwart over drie kreeg de politie melding van een steekpartij op de Slaghekstraat. Ter plekke bleek dat de dader was weggegaan; hierop stelden agenten een onderzoek in de omgeving in. Op de Beijerlandselaan zagen zij de verdachte. Met getrokken wapen arresteerden zij de 41-jarige Rotterdamse verdachte. In de omgeving hielden politiemensen nog twee mensen aan, waaronder een 29-jarige vrouw in een portiek. Een van de verdachten, een 42-jarige vrouw, had een mes in het schoeisel zitten. Bij een andere verdachte troffen agenten de portemonnee en het rijbewijs aan. Na korte tijd bleek dat het mes dat in beslag was genomen, afkomstig was van degene die het slachtoffer was. Daarop is de 37-jarige man uit Rotterdam zelf ook aangehouden. Politiepersoneel hield de vriendin van het slachtoffer, een 34-jarige Rotterdamse ook aan. Zij had het lemmet van een broodmes in haar handen. Het slachtoffer had enkele kleine krasjes, en kon door een politiearts aan zijn verwondingen worden behandeld. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE HOUDT ALCOHOLCONTROLE
NOORDEREILAND / FEIJENOORD-RIDDERSTER - In het kader van de verkeersveiligheid heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag tussen twee en acht uur een alcoholcontrole gehouden op de Prins Hendrikkade. In totaal werden 141 mensen gecontroleerd. In 12 gevallen stelden politiemedewerkers een overtreding vast. Proces-verbaal werd opgemaakt voor onder andere: rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en het niet bij zich dragen van een identificatiebewijs. In één geval werd een rijbewijs ingevorderd. Tevens werd een persoon aangehouden die al 20 jaar zonder rijbewijs reed.


* AANHOUDING KABELDIEF
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft mede dankzij oplettenden getuigen een man aangehouden nadat deze vanaf een bouwlocatie een kabel had meegenomen. Zondagavond rond negen uur kreeg de politie een melding dat er zojuist een diefstal had plaatsgevonden vanaf een bouwplaats in de omgeving van de Hillelaan. Na de diefstal had een oplettende getuige gezien dat de verdachte op een fiets wegging. Daarna zag de getuige dat de man zijn fietst plaatste naast een restaurant aan de Hillelaan. Andere getuigen hadden gezien dat de man een metrostation was binnengegaan. Daar hielden agenten hem aan. Hij had de kabel nog bij zich. Deze namen werd in beslag genomen. De 35-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM - Politieagenten van district Zuid hielden zondagavond rond half negen een 21-jarige Rotterdammer aan die zijn 24-jarige vriendin had mishandeld. Het tweetal kreeg in een woning aan de Den Hertigstraat ruzie waarbij, met behulp van een mes, de zaak werd beslecht. De vrouw raakte hierbij gewond aan haar hand en werd door personeel van de ambulancedienst overgebracht naar het Ersamus MC. De man is ingesloten voor nader verhoor.


* TOEZICHT IN OUD CHARLOIS
ROTTERDAM - Om de overlast tegen te gaan en de leefbaarheid in de wijk te vergroten hielden politieagenten zondagavond toezicht. Twee Rotterdammer van 29 en 35 jaar oud die met een aantal geopende blikken bier op een bankje aan de Dorpsweg zaten zijn aangehouden. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt. Zij kregen tevens een waarschuwing voor een gebiedsontzegging uitgereikt.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING ZOON
ROTTERDAM - Naar aanleiding van een melding dat een man zijn zoontje in de kofferbak van een auto gooide stelden politieagenten van district Zuid een onderzoek in. Een buurtbewoner had gezien dat zondagmorgen rond kwart voor elf een 31-jarige man zijn 6-jarige zoontje in de kofferbak van zijn auto gooide. Het ventje verzette zich hevig en gilde alles bij elkaar. Gealarmeerde politieagenten troffen de man en het kind aan in een woning aan de Stavenissestraat. Hierop is de man aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De jongen werd opgevangen door een aanwezige tante. Een hulptraject is aangeboden.


* MAN VALT VAN BALKON
ROTTERDAM - Een 30-jarige Rotterdammer is zondagmorgen rond half acht gewond aangetroffen op het terrein van een woning aan de Anthony Fokkerweg. De man bleek na onderzoek vanaf het dakterras van de woning naar beneden te zijn gevallen. Hij had teveel alcohol gedronken. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Erasmus MC waar werd vastgesteld dat hij en schedelbreuk, een bekkenbreuk en diverse beschadigde ruggewervels had. Drie mannen die eveneens in de woning aanwezig waren, waren ook allen onder invloed en hadden de man nog niet gemist. Zij zijn na verhoor heengezonden.


* WINKELDIEFSTAL MET GEWELD;TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Twee mannen, een 22-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 33-jarige Rotterdammer zijn zondagavond rond elf uur aangehouden voor een winkeldiefstal met geweld. Rond kwart voor tien kwamen twee mannen een winkel aan de Dorpsstraat binnen. Eén van hen nam een six-pack bier mee zonder te betalen. Een 26-jarige medewerker van de winkel zag dit en sprak de manen aan. Dit werd niet op prijs gesteld waarna Rotterdammer door één van hen werd geslagen. Hij liep hierbij een dik oog op. Het tweetal riep nog dat zij een pistool gingen halen maar verdwenen in een auto. Direct waarschuwde het slachtoffer de politie en gaf het siganelement van de verdachten en de auto door. Surveillerende agenten troffen zondagavond rond elf uur de twee verdachten en hun auto aan op de Groene Kruisweg. De twee verdachten zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.


* POLITIE HOUDT VISSERIJCONTROLES
ROTTERDAM / ROZENBURG - De Zeehavenpolitie heeft zaterdagochtend 21 juni en zondagochtend 22 juni visserijcontroles gehouden op de Maasvlakte en in Rozenburg. Op de Slag Dobbelsteen kregen zaterdagochtend rond kwart over elf drie personen een bekeuring voor het in bezit hebben van één of meerdere ondermaatse zeebaarzen. Dit zijn vissen die te klein zijn om gevangen te mogen worden. De betrokkenen deden afstand van de vissen. Ook op zondagochtend schreven politiemensen op de Slag Dobbelsteen in twee gevallen proces-verbaal uit voor het in bezit hebben van één of meerdere ondermaatse zeebaarzen. Bij één persoon werden negen ondermaatse zeebaarzen aangetroffen. Beide personen deden afstand van de vissen. Tevens surveilleerde politiepersoneel zondagochtend tussen tien en twaalf uur op de Noordzeeweg in Rozenburg. Hier was alles in orde.


* BROM- EN SNORFIETSCONTROLE GEHOUDEN
SPIJKENISSE - Om de overlast tegen te gaan hielden politieagenten zondagmorgen en -middag een brom- en snorfietscontrole op de Korte Schenkeldijk. In totaal zijn tussen elf en zes uur 34 bromfietsers gecontroleerd en zijn 25 processen-verbaal uitgereikt. De bekeuringen waren onder meer voor te hoge snelheid, het niet bij zich hebben van een rijen/of kentekenbewijs, het rijden zonder helm, het rijden op een fietspad en het rijden met een kapotte rem. Twee kentekenbewijzen zijn ingevorderd.


* VIER GEWONDEN NA RIT MET GESTOLEN AUTO
OUDE-TONGE - Vier Polen, drie mannen en een vrouw, zijn zondagavond gewond geraakt toen ze met een gestolen auto in een sloot langs de Donkereweg belandden. Het viertal reed met hoge snelheid en vloog in een bocht van de weg. Alle vier de inzittenden twee 28-jarigen, een 29-jarige en een 31-jarige Pool raakten gewond. De gealarmeerde hulpdiensten verleenden eerste hulp. De gewonden zijn met drie ziekenauto's overgebracht naar het Van Weel Bethesdaziekenhuis in Dirksland en het Ruwaart van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. De 29-jarige vrouw en een 28-jarige man konden na behandeling huiswaarts. De andere twee slachtoffer zijn opgenomen in het ziekenhuis te Dirksland. Van de chauffeur een 28-jarige man is in het ziekenhuis bloed afgenomen. Daar alle vier de gewonden geen Nederlands spraken zijn zij met behulp van een tolk gehoord. De auto, die afkomstig was van hun werkgever, is in beslag genomen. Door het bedrijf wordt aangifte gedaan.

Uitgave zondag 22 juni

* POLITIE HOUDT FIETSENDIEVEN AAN
BARENDRECHT - De politie heeft twee fietsendieven aangehouden. Zaterdagmiddag rond kwart over vijf kregen politiemensen de melding dat er een fiets zou worden gestolen op de Waddenring. Hierop werd een politiebericht gemaakt voor alle eenheden in de omgeving. Politieagenten zagen de daders op de Vrijenburglaan en hielden ze aan. Agenten namen de fiets in beslag en brachten de verdachten, Rotterdammers van 12 en 15 jaar oud, over naar een politiebureau waar ze werden ingesloten. De ouders van de jongens zijn op de hoogte gebracht.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE VAN MISHANDELING AAN

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man aangehouden die zijn vrouw zwaar had mishandeld. Zaterdagmorgen rond tien uur kreeg de politie de melding van oplettende getuigen dat een man een vrouw had geslagen op de Lavasweg. Daar aangetroffen bleek dat de twee ruzie hadden gekregen, waarna de man de vrouw meerdere malen had geslagen. Ze vrouw was neergevallen, maar ook daarna bleef de man doorschoppen. Omstanders begonnen zich daarop met het incident te bemoeien en belden de politie. Agenten hielden daarop de 40-jarige Rotterdammer aan en sloten hem in een politiebureau op voor nader onderzoek. De 27-jarige vrouw had enkele bloedingen en kneuzingen. Zij kon ter plekke worden behandeld door ambulancemedewerkers en is ook naar het politiebureau overgebracht voor het opnemen van de aangifte.


* BROMMERDIEF AANGEHOUDEN DOOR POLITIE
RHOON / ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een scooterdief aangehouden op de A. van Roonhof. Tijdens de surveillance op Zaterdagavond rond acht uur, zagen agenten dat twee jongens een scooter neerzetten en daarna weggingen. Dit zag er verdacht aan, waarna de agenten de jongeren wilden controleren. Ze renden daarop weg. Na een korte achtervolging, hield het politiepersoneel er één aan. Uit onderzoek was gebleken dat het rijwiel 2 uur daarvoor was gestolen uit Rotterdam. De verdachte, een Rotterdammer van 17 jaar oud, is overgebracht naar een politiebureau in Hoogvliet en ingesloten voor nader onderzoek.


* ATTENTIE VOOR OPLICHTERS
ROTTERDAM-ZUID / HOOGVLIET - De politie onderzoekt de toedracht voor een oplichting van een 64-jarige man aan de Schakelweg. Twee dames belden zaterdagmiddag rond kwart over twaalf bij de man aan en hadden vragen over de afvoer. Een van hen is meegegaan naar de keuken, de ander is achtergebleven in de woonkamer. Toen de dames weer wegwaren, was er ongeveer 40 euro meegenomen en een verzameling van munten. De politie onderzoekt de toedracht. Het signalement van de vrouwen: Dader 1 (die meeliep naar de keuken) Noordafrikaans uiterlijk / ongeveer 1,60 meter lang / mollig postuur / ongeveer 25 jaar oud / lange jurk met daarin de kleur blauw / lang, donker haar. Dader 2, Noordafrikaans uiterlijk / ongeveer 1,60 meter lang / normaal postuur / lang, donker haar / lange jurk aan. Wanneer u informatie heeft rondom de vrouw, wilt u dan bellen met de recherche van district Zuid op 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000.


* ALCOHOLCONTROLE / TWAALF BESTUURDERS OP DE BON

ROTTERDAM - Op vrijdagavond en zaterdagochtend heeft het wijkteam Hoogvliet op de Vondelingenweg en de Aveling te Hoogvliet een alcoholactie gehouden. In totaal werden van 517 bestuurders een blaastest afgenomen. 13 bestuurders zijn aangehouden onder verdenking van rijden onder invloed. tegen 12 bestuurders is een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Van 1 van de bestuurders is zijn personenauto inbeslaggenomen gezien het feit dat hij de avond ervoor ook al een proces-verbaal had gekregen voor het rijden onder invloed. Van nog een bestuurder is zijn rijbewijs ingevorderd.


* GROTE CONTROLE IN ZUID
ROTTERDAM-ZUID - De wijkpolitie van Zuidwijk / Pendrecht heeft een grote controle uitgevoerd in Rotterdam-Zuid in de omgeving van Plein 1953. Daarbij waren diverse samenwerkende partners betrokken zoals de Koninklijke Marechaussee, de Douane, Rijksbelasting, Gemeentebelasting, Rijksdienst Wegverkeer. De resultaten zijn; 48 voertuigen gecontroleerd, 40 mini PV's uitgeschreven, 3 horecapanden gecontroleerd, 1 x euro 990,- boetes geïnd, 1x euro 131,25 boetes geïnd.

Douane: 3 waarschuwingen BPM, 1 naheffing ivm foutieve inrichting bedrijfsvoertuig. RDW: 10 gladde banden, 2 kapotte banden, 4 losse accu's, 5 kapotte verlichtingen, 1 brandstoflekkage, 3 apk niet goed ingevuld, 1 dorpel doorgerot, 3 trekhaken voor nummerplaat, 3 scherpe delen aan motorvoertuig.

Belastingdienst: euro 214,- betaald, 9 auto's in beslag genomen, 1 auto in bewaring genomen. Via het aanwezige publiek kregen de agenten terug dat ze het een goede actie vonden.


* ALCOHOLCONTROLE VOOR 500 BESTUURDERS
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een alcoholcontrole uitgevoerd voor 500 bestuurders op de Nieuwe Binnenweg en de Henegouwenlaan. Dit was tussen vrijdagavond tien uur en zaterdagochtend half zes. Agenten hielden 5 bestuurders aan omdat ze teveel alcohol hadden gedronken. Het hoogst geblazen UGL is 350. Ze zagen tevens nog een persoon die nog een gevangenisstraf open had staan van 56 dagen. De man was aan het wildplassen en werd zodoende gecontroleerd. Ze hebben ook nog het rijbewijs ingenomen van een man die te snel reed. Tenslotte hielden ze nog een man aan voor openbare dronkenschap. Bij hem werd tevens een mes aangetroffen dat agenten in beslag namen.


* MAN AANGEHOUDEN NA GEVAARLIJK RIJGEDRAG

OOSTVOORNE - De politie heeft een man aangehouden nadat hij gevaarlijk rijgedrag had vertoond. Surveillerende agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag rond half één een man wegrijden met zijn auto aan de Hoflaan. Hij reed weg bij een café. Op de kruising met het Dorpsplein liep een jongen met een oranje shirt midden op straat. De bestuurder reed vlak langs hem en gaf gas. De auto tikte tegen de hand van de oranje voetganger. Hierop zetten de agenten de achtervolging in en hielden de bestuurder staande. De 32-jarige man uit 's-Gravenhage bleek teveel te hebben gedronken met 625 ugl. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden onder invloed, maar ook voor het doorrijden na een ongeluk.


* ALCOHOLCONTROLE
MELISSANT - De politie heeft een alcoholcontrole uitgevoerd op vrijdagavond van half vijf tot half elf. Deze werd gehouden op de rijbaan N215 ter hoogte van bushalte het tunneltje aan de beide zijden. 1737 bestuurders hebben gedronken, waarvan 7 bestuurders teveel hadden gedronken.


* HELER VAN FIETS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van de heling van een fiets. Surveillerende agenten zagen op de Korte Lijnbaan een man op een fiets rijden. Nadat ze de fiets hadden gecontroleerd, bleek dat het rijwiel als gestolen te boek stond. Hierop hebben ze de bestuurder direct aangehouden. De 29-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* MANNEN HOUDEN WINKELDIEF AAN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een winkeldief aangehouden, nadat twee glazenwassers te hulp schoten. Zaterdagochtend rond half elf kreeg de politie melding dat er een winkeldief zou worden vastgehouden aan de Bergse Dorpsstraat. De man had pakjes uit een sigarettenautomaat gehaald en had dit in een tas gestopt. Hij werd echter ontdekt door een winkelmedewerker. De verdachte gooide zijn tas neer en rende naar buiten. Daar zaten twee glazenwassers een boterham te eten op de stoep. Ze pakten de winkeldief en hielden hem staande tot de politie kwam die de verdachte overnam. De 31-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA MELDING VUURWAPEN

SCHIEDAM - De politie heeft een man aangehouden nadat er een melding was gevallen dat er iemand met een vuurwapen rondliep. Agenten hebben de man aangehouden. Zaterdagavond rond kwart over acht kreeg de politie melding dat er een verwarde man rondliep in de omgeving van de Koemarkt. Agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving aan en zagen de man op de Gerrit Verboonstraat. Met getrokken wapen hebben agenten de man terplekke aangehouden. De man die in zichzelf praatte, had een stuk hout bij zich wat mogelijk is aangezien voor een vuurwapen. De 38-jarige man uit Delft is overgebracht voor nader onderzoek. De man had ook een drankflesje bij zich.


* AGENTEN VANGEN SLANG
SCHIEDAM - De politie heeft een slang gevangen in een woning aan Hoogstraat. Vanaf die locatie kregen agenten in de nacht van zaterdag op zondag de melding dat er een slang was gezien in de slaapkamer. Door agenten is een onderzoek in de woning ingesteld. In de boekenkast werd het dier door politiemensen gezien. Ze vingen het dier met een papier/vuilknijper. Vervolgens is de slang van een meter lang meegenomen door de dierenambulance. Later onderzoek wees uit dat het gaat om een rattenslang. Het dier zal worden overgebracht naar Serpo in Delft.


* DRIE MAAL WEEKENDARRANGEMENT IN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN - De politie heeft drie na openlijke geweldpleging en mishandeling drie maal het zg. Weekendarragement uitgedeeld. Zondagochtend vroeg rond één uur kreeg de politie melding van een vernieling. Een verdachte trapte de ruit van een bushokje op het Liesveldviaduct kapot en ging er met een vriend vandoor. Politiemensen in burgerkleding hebben de twee verdachten aangehouden op de Gedempte Biersloot. Later bleek dat ook een ruit van de toegangsdeur van een flatgebouw 'Hoog Witte' was vernield. Deze is op ongeveer 10 meter afstand van het bushokje. De twee 19-jarigen uit Vlaardingen kregen hiervoor het Weekendarrangement en zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Zondagochtend rond half twee kreeg de politie melding dat er een vechtpartij had plaatsgevonden in een café aan de Westhavenplaats. Daar had een 19-jarige jongen uit Vlaardingen een 17-jarige meisje geslagen in haar gezicht. Hierop hebben agenten de man aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Hij kreeg ook het Weekendarrangement aangeboden ofwel opgelegd.


* KOPERDIEF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OOST / CROOSWIJK - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van de diefstal van koper en lood uit een woning aan de Kerkhoflaan. Zaterdagmiddag rond half twaalf kreeg de politie melding dat een man bezig was met de diefstal in een slooppand. Ter plekke zagen agenten een man met een emmer vol met koper, elektriciteitsdraden en lood. Het politiepersoneel hield hierop direct de 38-jarige Rotterdammer aan en bracht hem over naar een politiebureau voor nader onderzoek.