Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Alblasserdam, 24 juni 2008

Mondial Movers steunt kunstenares

Liesbeth van Woerden gebruikt verhuisdozen van Mondial Movers voor kunstwerk

Meer dan honderd verhuisdozen had kunstenares Liesbeth van Woerden afgelopen weekend nodig voor haar kunstproject. De verhuisdozen, geleverd door Mondial Movers, beeldden op het Loggerfestival in Vlaardingen de globalisering uit.

Na bijna vier jaar is Van Woerden klaar met haar kunstproject Made in China Homeward bound . Het resultaat van al haar inspanningen was zaterdag te zien op het Loggerfestival in de Zuid-Hollandse stad: zo n 115 verhuisdozen stonden op een bijzondere manier gestapeld in een zeecontainer. In enkele dozen waren foto s te zien waarop de kunstenares Made in China -goederen teruggeeft aan de Chinezen.

In Nederlandse huishoudens is het merendeel van de producten afkomstig uit het Aziatische land, zegt Van Woerden. Zo vond ze maar liefst 118 in China geproduceerde spullen in haar eigen woning. In 2006 bracht ze een bezoek aan China om die producten terug te geven aan iemand die het gemaakt zou kunnen hebben . Dat lukte. Die gefotografeerde momenten - samen met de verhuisdozen beeldden de foto s de mondiale globalisering uit - waren afgelopen weekend te zien op het festival.

Met dank aan Mondial Movers, de overkoepelende verhuisorganisatie die de dozen uitleende aan Van Woerden. Ik ben heel blij dat ik de dozen van Mondial Movers kan gebruiken , aldus de kunstenares. Omdat ze een wereldwijde, internationale uitstraling hebben, passen ze perfect bij mijn thema globalisering.

Met de ondersteuning van het project geeft Mondial Movers, partner van MVO Nederland, blijk van haar oog voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het landelijk netwerk van Erkende Verhuizers steunt graag kunstenaars en hun kunst. Al eerder hebben een dertigtal Mondial verhuizers het diploma Art Handler gehaald om met veel vakkennis kunst te kunnen en mogen verhuizen.

Mondial Movers is een in 1990 opgericht landelijk netwerk van Erkende Verhuizers in Nederland. De 22 aandeelhoudende verhuisbedrijven, op 36 plaatsen in het land te vinden, werken samen op het gebied van verkoop, inkoop, promotie en wisselen kennis uit. Het landelijke netwerk biedt de garantie dat waar ook in Nederland direct een verhuizer aanwezig is als een bedrijf, organisatie of particulier wil verhuizen. Mondial Movers is een specialist op het gebied van verhuizingen in de zorgsector (Unit De Zorg).

Bijlage: Factsheet Mondial Movers.

Foto 1: Kunstenares Liesbeth van Woerden.

Foto 2: Van Woerden bouwt haar kunstwerk op.

Foto 3: De verhuisdozen van Mondial Movers als kunstwerk.

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht