Ingezonden persbericht


Onderzoek Avaya: mobiel werken must voor Europeanen

Een derde Europeanen zoekt nieuwe baan als huidige werkgever niet flexibel is

TER PUBLICATIE: 24 juni 2008

Uit onafhankelijk onderzoek in opdracht van Avaya blijkt dat slechts bij 17 procent van de Europese bedrijven voor alle medewerkers de mogelijkheid bestaat om dagelijks flexibel te werken. Dit terwijl 94 procent van de Europeanen wel degelijk flexibel zou willen werken. 31 procent van de ondervraagden zou zeker van baan wisselen als ze geen toegang hebben tot flexibele werkomstandigheden in hun huidige baan, 47 procent overweegt dit. Europese bedrijven missen dus een groot concurrentievoordeel wanneer ze geen flexibiliteit bieden. Daarbij zorgt flexibel werken voor tevreden en productieve medewerkers.

Het is niet alleen de jonge generatie die de voordelen van flexibel werken wil ervaren. Uit het onderzoek komt naar voren dat 78 procent van de respondenten bereid is te werken na hun pensioen als hun werkgever ze hiervoor flexibele opties zou bieden. In de praktijk draagt dit bij aan het behoud van interne kennis en ervaring. Eventueel gebrek aan vaardigheden bij de jonge generatie is hierdoor eenvoudig op te vangen.

De digitale barrière lag vroeger tussen degenen die wel, en degenen die geen toegang hadden tot technologie , zegt Chris de Jongh, Managing Director Nederland van Avaya. Dit onderzoeksrapport laat een nieuwe scheiding zien. En wel tussen de bedrijven die echt profiteren van medewerkersproductiviteit en -efficiëntie alsmede behoud van de beste medewerkers, en de bedrijven die zichzelf in gevaar brengen door hun medewerkers niet de gevraagde technologie te bieden, die flexibel werken ondersteunt.

Uit het onderzoek bleek tevens dat:


· 30 procent van de senior managers denkt dat flexibele werkomstandigheden en de daarbij behorende technologie bedrijven op wereldwijd niveau beter laat presteren;


· mkb ers minder snel flexibele werkomstandigheden zullen aanbieden (57 procent) dan grotere bedrijven (74 procent);


· 44 procent van de respondenten vindt dat bedrijven die niet flexibel werken, achterlopen;


· 35 procent van de respondenten die werkt voor een bedrijf dat niet flexibel werkt, denkt dat de werkgever de technologie wel in huis heeft, maar ervoor kiest deze niet te gebruiken.

Eenvoudige en schaalbare Unified Communications-oplossingen kunnen bedrijven snel en op kosteneffectieve wijze helpen bij het vervullen van de medewerkerswensen en tegelijkertijd hun bedrijfsproductiviteit verhogen , zegt De Jongh.

In dit onderzoek werd flexibel werken als volgt omschreven: een situatie waarin medewerkers niet tijdens gezette uren op een vaste kantoorplek dienen te werken, maar zelf hun werktijden en -locatie mogen bepalen.

######

Over Avaya

Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder meer dan 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van elke mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.