Politie Amsterdam-Amstelland



Achtervolging bootdieven / Overdiemerweg Diemen (24/06/08)

Twee mannen zijn op dinsdagmorgen 24 juni, rond vijf uur op de Overdiemerweg in Diemen, terwijl ze een motorboot stalen op heterdaad betrapt. Zij gingen er met hoge snelheid over het water vandoor. Nadat zij de boot hadden achtergelaten werd een van hen, een 19 jarige Amsterdammer, in de bosschages van de Olympiaweg door een politiehond gevonden.

Na een melding van de diefstal van een boot, zag een surveillerende agent, de boot varen in de richting van Amsterdam. Toen de twee daders door hadden dat ze ontdekt waren, voeren ze met hoge snelheid weg. Diverse politie-eenheden zagen de boot op diverse plaatsen voorbijkomen in de richting van en door Amsterdam Zuid. Daar werd de boot aangetroffen in het water van de Olympiakade. Een diensthond volgde het spoor vanaf de boot en vond een van de mannen die zich verstopt had terug.

Heler verscheept drogisterij / laag-Echtenstein (24/06/08)

Bij een inval in een woning in laag-Echtenstein in Amsterdam Zuidoost, werd op maandagmiddag 23 juni, rond drie uur, in de broeksband van de 34 jarige bewoner een vuurwapen aangetroffen. In de woning bleek verder een uitgebreid assortiment drogisterij-artikelen opgeslagen. Deze spullen waren bestemd om verscheept te worden naar Suriname.

Rechercheonderzoek naar het vuurwapen leidde tot de aanhouding. Politiemensen waren echter verrast door de enorme hoeveelheid shampoos, schoonmaakmiddelen en zelfs kinderzitjes. De verdachte kocht gestolen goederen op straat voor een klein bedrag op en verscheepte deze naar Suriname. Een politiebusje met aanhanger moest een aantal malen rijden om alle goederen te kunnen afvoeren.

Rechercheurs van wijkteam Ganzenhoef hebben de zaak in onderzoek.

foto drogisterij artikelen