Time : 10:44:10
Date : 24 June 2008
Sender Name: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

FOD Volksgezondheid lanceert brochure elektromagnetische velden en gezondheid

De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu brengt een brochure uit over de elektromagnetische velden afkomstig van gsm-masten, draadloze communicatietoepassingen en hoogspanningslijnen en de mogelijke gevolgen ervan voor de gezondheid.

De Hoge Gezondheidsraad brengt een advies uit over de mogelijke biologische effecten van via impulsen gemoduleerde microgolven

De nieuwe draadloze communicatietechnieken zijn heden ten dage wijd verspreid en de bevolking wordt aan de hierdoor verspreide elektromagnetische golven in steeds toenemende mate blootgesteld. Kan de blootstelling aan dergelijke golven (gemoduleerde en gepulseerde microgolven) van laag niveau nadelige effecten voor de gezondheid inhouden? Dit is de vraag die de HGR in het kader van dit advies tracht te beantwoorden.

Deze persconferentie zal plaatsvinden op 25 juni 2008 om 10u30 in de vergaderzaal 0D0018/19 van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van Voedselketen en Leefmilieu (adres: EUROSTATION blok II - Victor Hortaplein, 40, B-1060 Brussel, naast het NMBS-station Brussel-Zuid, kant Thalys en Eurostar-lijnen. Inrit parking Frankrijkstraat, gratis parkeren op niveau -6).

Wij hopen dat u aanwezig kunt zijn.
Contact:
Jan Eyckmans
Woordvoerder
02/524.90.45
0495/25.47.24
jan.eyckmans@health.fgov.be.

URL: http://www.health.fgov.be

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR