Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voorrondes op Veurs Lyceum, Vrije School en Hofstad Lyceum

Eerste genomineerden voor Verkiezing Haagse Docent van het Jaar 2008

Binnenkort zijn de eerste genomineerden te verwachten voor de verkiezing van Haagse Docent van het Jaar 2008. Op verschillende scholen voor voortgezet onderwijs in Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg is inmiddels een voorronde georganiseerd. Zo stemden de 500 leerlingen van de Vrije School in Den Haag op dinsdag 24 juni op hun favoriete kandidaat. Op het Veurs Lyceum is al gestemd; van deze voorronde is elk moment de uitslag te verwachten. De scholen van het Hofstad College bereiden ook de stemming voor. De leerlingen op het Hofstad Lyceum stemmen na afloop van hun toetsweek eind juni/begin juli.

De winnaar van de voorronde op zijn of haar school wordt als genomineerde aangemeld bij de organisator van de Verkiezing van de Haagse Docent van het Jaar 2008. Dat is: De Rode Loper, een samenwerkingsverband van 41 middelbare scholen in Den Haag en omgeving. De Rode Loper organiseert deze verkiezing mede in opdracht van de Gemeente Den Haag. De genomineerden zijn te vinden op de website www.haagsedocentvanhetjaar.nl Daar is ook meer informatie over de verkiezing te vinden. waaronder de prijzen. Uiterlijk 11 juli moeten de inzendingen binnen zijn.

Na de zomervakantie kiest een deskundige jury drie finalisten die eruit springen. Op vrijdagmiddag 3 oktober vindt in Theater aan het Spui de finale plaats tijdens Voor de klas , de vrolijke oriƫntatiemarkt voor het beroep van leraar voor leerlingen uit de bovenbouw havo en vwo. Wethouder Sander Dekker (Onderwijs) van de gemeente Den Haag zal de winnaar bekendmaken en de prijs uitreiken: een mooie Award en een verwenarrangement in het Kurhaus voor twee personen.

Voorronde op de Vrije School

De voorronde op de Vrije School is door de leerlingenraad georganiseerd in overleg met de schoolleiding. Deze raad, bestaand uit 20 leden, heeft een lijst van 7 leraren opgesteld waaruit de leerlingen van de Vrije School kunnen kiezen. Op dinsdagmorgen 24 juni brachten de leerlingen hun stem uit door de leraar van hun voorkeur een bepaalde kleur ballon te geven. De leraar met de meeste ballonnen won de voorronde: dit was wiskundedocent Jos Alaerts. Hij dingt namens de Vrije School mee naar de eretitel Haagse Docent van het Jaar 2008 .

Positief imago

De Rode Loper rekent erop dat deze verkiezing bijdraagt aan een positief imago van het leraarsberoep en leerlingen inspireert om zelf ook te kiezen voor een loopbaan in het onderwijs. De Rode Loper heeft ook een virtueel stagebureau ingericht voor studenten aan de lerarenopleidingen. Er wordt een tekort van 190 (2012) en 380 (2015) leraren voorzien op de vo-scholen in Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Het integrale plan van aanpak van De Rode Loper is te downloaden van www.derodeloper.nu

Den Haag, 24 juni 2008


---

Noot voor de redactie,