Ingezonden persbericht


Invloed vliegtax op ticket zeer merkbaar

Utrecht, 24 juni - BCD Travel, marktleider op het gebied van zakenreizen, onderzocht sinds januari maandelijks de laagste prijs voor een retourticket naar New York bij vertrek op 1 juli. De invloed van de invoering van de vliegtax is duidelijk merkbaar.

Op 1 juli gaat de vliegtax in. Een belastingregel voor passagiers vertrekkend vanuit Nederland. Voor langere afstanden vanaf 2500 kilometer, en dus ook naar New York, bedraagt deze tax 45 euro per ticket. Deze vliegtax kon begin januari nog worden voorkomen, door toen al een ticket te boeken. Half januari is de tax definitief opgenomen in de ticketprijs voor vertrekken vanuit Nederland op of na 1 juli. BCD Travel ziet dit direct terug in de prijsverschillen tussen boekingen van begin en eind januari.

Nog voor de invoering van de vliegtax, was het vaak al voordeliger om vanaf Brussel of Düsseldorf non-stop naar New York te vliegen, bijvoorbeeld met Jet Airways of Air Berlin. De prijsverschillen voor een retourticket met vertrek vanaf deze luchthavens in vergelijking met Amsterdam liepen op tot wel 120 euro.

Door de invoering van de vliegtax loont het voor de Nederlandse zakenreiziger nog meer om uit te wijken naar luchthavens over de grens. Inmiddels is ook KLM in deze markt gedoken en probeert sinds half mei haar prijzen naar New York met vertrek vanaf een buitenlandse luchthaven en via Amsterdam, te matchen met andere luchtvaartmaatschappijen die vanaf deze luchthavens vertrekken. Op de laatste peildatum van begin juni was KLM de voordeligste vanaf Brussel en bijna de goedkoopste vanaf Düsseldorf. En zelfs veel voordeliger dan datzelfde KLM-ticket met vertrek vanaf Amsterdam.

Er moet overigens nog steeds een fors bedrag voor een retourtje New York worden neergeteld. 778,90 euro was op 9 juni het laagste tarief, met Air Berlin non-stop vanaf Düsseldorf.


---

Over BCD Travel

BCD Travel is de Nederlandse marktleider in zakenreismanagement. Zij is leverancier in wereldwijde reislogistiek, en zorgt er door het stroomlijnen en vereenvoudigen van het totale reisproces voor dat haar klanten maximaal besparen op de kosten voor het zakelijk reizen. Wij helpen ondernemingen in het navigeren door het complexe zakenreislandschap met vele producten, diensten en leveranciers. BCD Travel opereert in 90 landen op vijf continenten en heeft een totaal verkoopvolume van 12 miljard US Dollars en een gecombineerd aantal arbeidskrachten wereldwijd van meer dan 12.000. Kijk voor meer informatie op www.bcdtravel.nl

About MListed

MListed is a by-invitation-only global network for frequent travelers looking for unique and quality experiences whilst traveling for business and pleasure. MListed is a global experience facilitator. Through a network of local MBassadors around the world, MListed provides select information on the most interesting hotels, restaurants, bars, clubs, shopping areas etc in all major world cities. Our service is for fast-paced but time-pressed discoverers looking for a short-list of unique people, places and experiences that will enhance their limited time in cities around the world. Intrigued? Visit http://www.mlisted.net/join to find out more about this invitation-only, free-to-use travel network or email mlisted@bcdtravel.nl.


Ingezonden persbericht