Wereldberoemd jongenskoor uit Zuid-Afrika voor het eerst in Nederland


Kleurrijk optreden van `The Singing Ambassadors of South Africa'

BAARN, 20080610 -- Het Zuid-Afrikaanse `Drakensberg Boys' Choir' geeft van 24 juni tot en met 1 juli een serie concerten in Nederland. De jongens zijn 9 tot 15 jaar oud, net zo veelkleurig als de vlag van de `Rainbow Nation' van Nelson Mandela en zingen een klassiek, jazz, pop en Zuid-Afrikaans repertoire. Het `Drakensberg Boys' Choir heeft menig belangrijk concours op zijn naam staan. Het koor heeft al vrijwel alle landen van Europa bezocht en komt op uitnodiging van Het Apostolisch Genootschap voor het eerst naar Nederland. Het koor geeft concerten in Alkmaar, Amersfoort, Bussum, Enschede, Rotterdam en Zwolle.

Na de `apartheid'

De Drakensberg Boys' Choir kostschool staat in de idyllische, maar wat verlaten omgeving van de Champagne Valley in Centraal Drakensberg, KwaZulu-Natal. Het koor van de ooit blanke school moest veel moeilijkheden overwinnen. Na afschaffing van de `apartheid' lieten sponsors de school in de steek en ging het koor bijna failliet. Wie het koor nu ziet, ziet de volle veelkleurigheid van Zuid-Afrika. Het koor groeide dan ook uit tot nationaal symbool en kreeg de eretitel `The Singing Ambassadors of South Africa'.
De bekende dirigent Bernard Krüger is de `Director of Music' van het koor.

Door Zuid-Afrika voor Zuid-Afrika

De opbrengsten van de concerten komen ten goede aan projecten voor kansarme gezinnen en kinderen in Zuid-Afrika. In overleg met het koor worden de gelden beheerd door een stichting (i.o.) die projecten ondersteunt waarin leden van Het Apostolisch Genootschap werken aan een liefdevol klimaat voor kinderen. Wereldwijd, maar nu eerst in Zuid Afrika. `Door Zuid-Afrika voor Zuid-Afrika' dus.

Concerten

* 24 juni Rotterdam: De Doelen
* 25 juni Enschede: Openluchttheater Universiteit Twente
* 27 juni Amersfoort: gebouw Apostolisch Genootschap, Meridiaan 39 3813 AT
* 28 juni Zwolle: gebouw Apostolisch Genootschap, Pilotenlaan 1 8017 GG
* 29 juni Alkmaar: gebouw Apostolisch Genootschap, Picassolaan 20 1816 MD
* 1 juli Bussum, Spant!,
Aanvang: 20.00 uur. Alkmaar: 14.00 uur en 20.00 uur

Toegang

De toegangsprijs is EUR 30 voor een volwassene en EUR 15 voor kinderen tot en met 12 jaar.
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.apgen.nl

foto's: www.apgen.nl/web/show/id=577773/langid=43