Business Intelligence en WebFOCUS nu ook voor het MKB


Conceptants sluit additionele reselling-overeenkomst met Information Builders

NOORDWIJK, 20080624 -- Tijdens de jaarlijkse summit van Information Builders heeft Conceptants een additionele reselling-overeenkomst gesloten met Information Builders. De overeenkomst betreft een speciale aanpak die WebFOCUS voor het MKB toegankelijk maakt. Hiermee wordt ingespeeld op een van de meest actuele vraagstukken binnen Business Intelligence: BI voor het MKB.

Marcel Naumann, directielid van Conceptants: "De noodzaak van een transparante bedrijfsvoering geldt tegenwoordig niet alleen voor grote bedrijven, ook veel MKB'ers willen inzicht en helderheid in de grote hoeveelheid data. Veel BI-leveranciers vinden het moeilijk het MKB te bedienen. Door deze overeenkomst kan WebFOCUS via een groeimodel worden ingezet, op basis van een user-based prijsmodel in plaats van een server-based prijsmodel. Als dedicated partner van Information Builders verzorgt Conceptants de totaaloplossing voor BI, inclusief support/helpdesk na implementatie en oplevering. Nu als gespecialiceerde speler voor het MKB."

De summit, die dit jaar begin juni in Nashville (Tennessee) plaatsvond, is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij klanten en partners van Information Builders van over de hele wereld bij elkaar komen voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van integratie (iWay) en business intelligence (WebFOCUS). Dit jaar was het thema Go further; verder gaan dan ooit op het gebied van integratie en BI.
De weg die Conceptants ingeslagen is haakt hierop in, inzicht in en helderheid van de bedrijfsprocessen, voor iedereen toegankelijk en betaalbaar.

Samen met haar nieuwe salespartner Nexor is Conceptants inmiddels actief de markt op gegaan. Door het uitvoeren van POC's (proof of concepts) voor bedrijven wil Conceptants de kracht van WebFOCUS aantonen en nu ook binnen het MKB. Door de nauwe samenwerking met Dell kan Conceptants ook op het gebied van hardware advies uitbrengen en betaalbare oplossingen realiseren.

Over Conceptants
Conceptants ICT Solutions is een middelgroot ICT-adviesbureau dat ervoor zorgt dat bedrijfsprocessen optimaal ondersteund worden. Dit tegen lage kosten, en met gebruik van beproefde en geavanceerde technologie. Haar werkwijze is duidelijk en eenvoudig. "Kopen als het kan, bouwen als het moet". Conceptants neemt uw bestaande ICT-applicaties als uitgangspunt, integreert de nieuwste oplossingen en ontwikkelt de eventueel ontbrekende schakels.
Het aanbod van Conceptants kent drie pijlers: Business Intelligence, Project Management en Software Development. Dit aanbod wordt ondersteund met noodzakelijke diensten zoals advies, ontwikkeling, implementatie, integratie, security, training en support. Daarbij worden geavanceerde eigen oplossingen en producten van derden ingezet.
Meer informatie over Conceptants kunt u vinden op www.conceptants.nl.

Over Information Builders
Information Builders is een onafhankelijke en toonaangevende softwareontwikkelaar met meer dan dertig jaar ervaring in enterprise business intelligence- en integratie. Information Builders maakt voor meer dan 12.000 klanten bedrijfsinformatie snel en gemakkelijk beschikbaar voor interne en externe relaties, op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Information Builders heeft 1.450 medewerkers in 90 kantoren wereldwijd en een netwerk van meer dan 350 partners.

WebFocus is de meest gebruikte business intelligence-oplossing ter wereld en biedt op een schaalbare en gebruiksvriendelijke manier rapportage op maat vanuit alle informatiebronnen van een organisatie. WebFOCUS kan op alle zakelijke platforms draaien, waaronder Windows, UNIX, Linux en IBM (System i, AS/400, mainframes en System Z) en kan ingebed worden in een service-oriented architecture (SOA).

Meer informatie over Information Builders vindt u op www.informationbuilders.nl.





Ingezonden persbericht