Alle fietsrouteplanners verzameld op één website


Bijna 100 fietsrouteplanners overzichtelijk geordend

AMSTERDAM, 20080624 -- De vraag naar fietsrouteplanners stijgt de laatste jaren flink. Het aanbod gelukkig ook. Op de nieuwe startpagina-dochter fietsroute-planner.startpagina.nl vindt u een indrukwekkende verzameling online fietsrouteplanners. Sommige planners volledig functioneel, anderen nog in ontwikkeling, maar allemaal veelbelovend en mogelijk nuttig voor fietsers.

Eén van de meest gestelde vragen die op Nederlandse fietsfora gesteld worden, is of er een fietsrouteplanner is voor heel Nederland. Gelukkig zit die er nu echt aan te komen, net als mooie fietsrouteplanners over de grens in Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk.

In ontwikkeling

Veel van de planners voor fietsers die momenteel al online zijn, zijn nog in een ontwikkelingsfase. Zo is de Fietsersbond druk bezig om een 'Deur-tot-deur'-planner te maken voor heel Nederland. Helaas zijn momenteel nog slechts een aantal provincies gedekt, maar de Fietsersbond is druk bezig de witte vlekken op de kaart te be-planneren. Ook de sites van verschillende fietsrouteplanners in Duitsland geven aan dat de planner nog wordt doorontwikkeld. Gelukkig wil dat niet zeggen dat we als fietsers deze fietsrouteplanners beter links kunnen laten liggen. Integendeel: het goede begin is er, en een en ander is veelbelovend voor de toekomst. En wat nog belangrijker is: de meeste planners zijn nu al goed te gebruiken.

Recreatief

Naast de 'Deur-tot-deur'-planners worden er ook in rap tempo recreatieve fietsrouteplanners ontwikkeld. De planners geven de fietsers niet persé de kortste route, maar wel een mooie. Goede voorbeelden van recreatieve fietsrouteplanners zijn de onlangs gepresenteerde fietsrouteplanner voor vakantiefietsers en de knooppunten-planner voor zuidoost-Brabant.

Nieuwe Startpagina.nl-dochter

Om de ontwikkeling van de verschillende fietsrouteplanners bij te kunnen houden, en te kunnen rubriceren voor de bezoekers van de fietsroutes.startpagina.nl is er nu dus een nieuwe startpagina, die specifiek gericht is op fietsrouteplanners: fietsroute-planner.startpagina.nl.





Ingezonden persbericht