Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

WORKMATE ROEPT MKB OP MEE TE WERKEN VIA WWW.WORKMATE.NU

ROTTERDAM, 24 juni 2008 WorkMate, de stichting die bedrijven en hun medewerkers de mogelijkheid biedt om op incidentele basis iets voor het goede doel te doen, roept werkgevers uit het midden- en kleinbedrijf expliciet op zich aan te sluiten via www.workmate.nu. Bij de oprichting twee jaar geleden had WorkMate al de steun van grote internationale bedrijven en grote gemeenten. Medewerkers van kleinere en middelgrote ondernemingen zoals Kooijman Notarissen, Nassau verzekeringen en Broekman Groep gaan regelmatig als workmate aan de slag voor het - op dit moment Rotterdamse - goede doel. WorkMate streeft nu actief naar een groter aantal MKB-deelnemers.

Irene Krielen, initiatiefnemer van WorkMate: Het midden- en kleinbedrijf komt van oudsher altijd al graag in actie voor een goed doel. Lang voordat de term Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap in zwang kwam, sponsorde het MKB al lokale sportverenigingen, drukte programmaboekjes voor een dansvoorstelling of zorgde voor de tent bij het buurtfeest. Het is een goede manier om verbonden te blijven met je eigen stad, je klanten en je personeel. De keerzijde is dat het tijd kost om te organiseren en daarvoor hebben vooral kleinere en middelgrote bedrijven het vaak te druk. WorkMate helpt hierbij.

Met een druk sociaal leven, drukke baan en dito agenda is het niet altijd mogelijk om iedere week voor een goed doel in actie te komen. Via WorkMate reageert de medewerker al dan niet op een uitnodiging voor een kortdurende klus. Op de makkelijke en heldere website zien medewerkers precies wat er de komende tijd te doen is in de stad en hoe zij zelf een bijdrage kunnen leveren. Spreekt een project aan, dan geeft de medewerker zich met een klik van de muis op om op de gewenste dag een handje te helpen. De ondernemer wordt gevraagd de eigen medewerkers enthousiast te maken om de site, www.workmate.nu te bekijken. Voor de maatschappelijke organisaties is WorkMate een goede mogelijkheid om op onorthodoxe wijze mensen tijdelijk bij hun organisatie te betrekken en zij kunnen deze extra hulp goed gebruiken. Maatschappelijke organisaties variëren van Leger des Heils tot Dierenambulance maar ook culturele festivals en publieksevenementen die extra handen nodig hebben.

Over WorkMate

WorkMate is een initiatief van Irene Krielen, die in korte tijd grote sponsors en werkgevers als KPMG, Rabobank, Shell, Fortis, Gemeente Rotterdam wist te enthousiasmeren om mee te doen. In 2006 gaf Prinses Máxima het nationale startsein voor de ideële stichting, die drukbezette werknemers op een moderne, flexibele wijze de mogelijkheid geeft om ondanks overvolle agenda s toch een waardevolle bijdrage te leveren aan hun stad. WorkMate is een praktisch middel om werkgevers vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid in de gelegenheid te stellen samen met hun werknemers een concrete bijdrage te leveren aan een leefbare stad. De toepassing is laagdrempelig, professioneel en doeltreffend. Zie ook www.workmate.nu