Ingezonden persbericht



24 juni 2008
Vacansoleil Cycling Team nieuw
pro-continentaal wielerteam
Hoofdsponsor Vacansoleil tekent voor
drie jaar
Met het tekenen van de sponsorcontracten op 24
juni is de oprichting van een nieuw Nederlands pro-continentaal wielerteam een feit: het Vacansoleil Cycling Team. Het
team bestaat uit 18 renners waaronder één veldrijder: 12 Nederlanders, 2 Belgen,
2 Denen en 2 Fransen, die onder leiding van manager Daan Luijkx in 2009 een dubbel pro-continentaal wedstrijdprogramma gaan rijden. Zowel Bobby Traksel als Aart Vierhouten zijn al vastgelegd.
Renners en ploegleiding gaan rijden vanuit een
glasheldere en overtuigde visie:
"SPORTIEF,
TRANSPARANT EN AMBITIEUS"
De sportieve missie van het
Vacansoleil Cycling Team ligt in de creatie van een solide basis en een hecht team in 2009, uitbreiding van het aantal Pro-tour wedstrijden in 2010 en deelname aan een grote ronde in 2011.
Onder het Vacansoleil Cycling Team ligt een
degelijk financieel fundament: hoofdsponsor Vacansoleil heeft getekend voor drie jaar met een groeiende sponsorbijdrage. Batavus heeft eenzelfde driejarig commitment afgegeven en met een derde grote sponsor worden vergaande onderhandelingen gevoerd. Voor 2009 werkt het Vacansoleil Cycling Team met een begroting van tussen drie en vier miljoen euro. Deze zal jaarlijks fors verhoogd worden. Daarmee is het Vacansoleil Cycling Team een Europees team dat internationaal mee gaat strijden om overwinningen.

Vacansoleil maakt met deze zet een
duidelijke keuze in haar sportsponsoring-beleid:
"
Voetbalsponsoring heeft op nationaal niveau in verschillende van onze verkoop-landen veel goeds voor ons gedaan. Nu kiezen wij evenwel voor een pan-europese aanpak: niet in elk land een stuk sponsoring van een team of een ploeg, maar één ploeg met onze identiteit voor meerdere landen tegelijk. Wielrennen is een sport die heel dicht bij de mensen staat. Een sport die in veel Europese landen razend populair is. Maar ook een sport die het de afgelopen jaren zwaar te verduren heeft gehad. Wij geloven dat het weer bergopwaarts kan gaan en zijn er van overtuigd dat we met Daan en de renners die hij gaat contracteren een heel goede keus maken; zij gaan laten zien dat wielrennen een hele mooie sport is en wel degelijk sportief, transparant en ambitieus en op een heel aantrekkelijke wijze kan worden beoefend. Met die boodschap hopen wij heel veel Europeanen te bereiken."
Batavus is al meer dan een eeuw een
zeer vooraanstaand fietsenmerk en al die jaren is ook de band met de professionele wielersport hecht gebleven. Innovatie via topsport is van belang en na een korte onderbreking is Batavus verheugd vanaf 2008 weer prominent terug in de wielersport te zijn met het P3transfer-Batavus team. Vanaf 2009 geeft Batavus gevolg aan haar belofte en ambitie en wordt sponsor van de nieuwe profploeg van Nederland: het Pro-Continentaal Vacansoleil Cycling Team. Het sportieve succes op Batavus materiaal gaat naar alle hoop onverminderd door en dit zal uitstralen op de hele collectie van Batavus. Vacansoleil en Batavus passen zeer
goed bij elkaar: beide zijn zeer sterke Nederlandse merken die zich met hun producten richten op vrije tijd. Kamperen en fietsen wordt door zeer veel consumenten reeds als vanzelfsprekend met elkaar gecombineerd. Ook in het succesvolle tv-programma Campinglife (RTL4, zaterdagavond 19.00 uur) werken Vacansoleil en Batavus als sponsoren samen.
Daan Luijkx: Na zijn actieve
professionele wielercarrière eind jaren negentig heeft Daan de nodige ervaringen opgedaan in uiteenlopende managementfuncties, zowel in het bedrijfsleven als in de wielersport. Daan is als oprichter en eigenaar verbonden aan het accountantskantoor Hoendervangers & Luijkx Accountants & Belastingadviseurs. Dit kantoor met 40 medewerkers heeft inmiddels twee vestigingen in Roosendaal en Sprundel.

Algemene info Vacansoleil:
Vacansoleil
Camping Holidays is op het Europese continent marktleider op het gebied van luxe campingvakanties. In 2007 boekte Vacansoleil vanuit haar eigen verkoopkantoren in 9 Europese landen ruim 110.000 luxe kampeervakanties. Vacansoleil biedt in haar vakantiegids van 436 pagina's ruim 300 campings aan in 15 landen. Kijk voor meer informatie op
www.vacansoleil.nl



Ingezonden persbericht