Provincie Gelderland

Arnhem, 23 juni 2008

VERZAMELPERSBERICHT GEDEPUTEERDE STATEN VAN 24 JUNI 2008

GELDERLAND ALGEMEEN
Staatsbosbeheer en Gelderland investeren fors in het landelijk gebied (C5) De provincie Gelderland en Staatsbosbeheer gaan de komende zes jaar samen fors investeren in het landelijk gebied. Naast nieuwe natuur, milieuherstel en het tegengaan van verdroging krijgen ook de landschappen en landgoederen van Staatsbosbeheer een opknapbeurt. Deze landgoederen zijn vaak van nationaal belang, gezien het historische karakter van deze buitenplaatsen. Gedeputeerde Staten hebben hierover overeenstemming bereikt met Staatsbosbeheer. Met het uitvoeringsprogramma is een totaalbedrag van ruim 25 miljoen euro gemoeid. Dit is het eerste meerjarenprogramma dat Staatsbosbeheer met een provincie afsluit. (zie ook apart persbericht)

REGIO NOORD WEST VELUWE EN STEDENDRIEHOEK Vanaf 1 juli starten de jagers met het afschieten van bijna 5200 wilde zwijnen op de Veluwe. De tellingen van de afgelopen weken laten zien dat er ook dit jaar weer veel rondlopen: ruim 6000. De provincie Gelderland wil er alles aan doen om de overlast en de schade, zoals ze die vorig jaar veroorzaakten, dit jaar te voorkomen. De Faunabeheereenheid Veluwe heeft hiervoor een werkplan ingediend bij de provincie Gelderland. Dat plan heeft het college van Gedeputeerde Staten vandaag goedgekeurd. (zie ook apart persbericht)

STATENVRAGEN
Gedeputeerde Staten hebben Statenvragen beantwoord over de volgende onderwerpen: Namens de VVD zijn vragen gesteld over 'Herbegrenzing Ecologische Hoofdstructuur' (D2) Namens Groen Links en PvdA zijn vragen gesteld over 'Bouwen in Meinerswijk?' (D5) Namens D66 en Groep van Bergen zijn vragen gesteld over 'Fietspaden N800' (D11) De beantwoording van statenvragen is na te lezen op www.gelderland.nl in het menu 'provinciale staten' onder 'vergaderingen'