Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Epe - auto in de sloot                                    |
Een 47-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter, beiden woonachtig in Dronten zijn maandagmorgen 23 juni op de A 50 onder Epe met hun auto over de kop geslagen en in de sloot beland. De vrouw is met nekletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde rond 11.30 uur. De bestuurster reed over de Rijksweg A50, komende uit de richting Zwolle. Zij had niet voortdurend haar voertuig onder controle waardoor de vrouw met haar voertuig over de kop in de sloot belandde.

|     |Harderwijk - oplettende pinner ontdekt pinfraude          |
De politie waarschuwt voor skimmers die pinautomaten manipuleren waardoor rekeninghouders gedupeerd kunnen raken. Dankzij een oplettende pinner werd maandagmiddag 23 juni een geprepareerde automaat in Harderwijk ontdekt en de apparatuur in beslag genomen.

De pinner zag dat een pinautomaat in het centrum er anders uit zag dan normaal. Er was o.a. een groen blokje op bevestigd. Hij vertrouwde het niet en waarschuwde surveillerende agenten. De technische recherche stelde vast dat de pinautomaat inderdaad gemanipuleerd vast en trof daarvoor bestemde apparatuur aan. Dit werd in beslag genomen voor het onderzoek. De laatste tijd komen er regelmatig meldingen van skimm-acties. De politie geeft het volgende advies: Let goed op de pinautomaten, als u iets verdachts ziet, meld het bij de politie. Ook wanneer buiten kantooruren 'werkzaamheden' aan een pinapparaat worden verricht, is een belletje welkom. Noteer graag kentekens van auto's met inzittenden, die lang in de buurt van een pinautomaat staan en geef deze aan de politie door. Einde berichten

-----------------------
(

(


---- --