Politie Twente

Persbericht Politie Twente 24 juni 2008

Jan Camphuis: 053-4555588

Scooterbestuurder komt om het leven bij aanrijding

Almelo

Een 41-jarige man uit Almelo is dinsdagmorgen 24 juni bij een aanrijding op een spoorwegovergang in zijn woonplaats om het leven gekomen.

Dinsdagmorgen 24 juni om ongeveer 10.30 uur werd gemeld dat op de spoorwegovergang Nieuwstraat in Almelo een ernstige aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een scooterbestuurder, een 41-jarige Almeloer, met een passerende trein in aanrijding was gekomen. Het slachtoffer is terplaatse overleden.

Uit een eerste onderzoek door de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente is komen vast te staan dat de scooterbestuurder vermoedelijk tussen de gesloten spoorwegbomen is door gereden en daar door een passerende trein is gegrepen.

Het treinverkeer tussen Almelo en Hengelo is tot ongeveer 12.30 uur gestremd geweest. (08-080394)


---- --
Persberichten Politie Twente 24 juni 2008

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Fietser gewond na aanrijding met taxibusje

Almelo

Een 27-jarige vrouw uit Almelo raakte maandagmiddag 23 juni gewond toen ze op haar fiets, op de Vogelweide ter hoogte van de Windmolenbroeksweg, werd aangereden door een bestuurder van een taxibus.

Maandagmiddag 23 juni werd om ongeveer 12.45 uur gemeld dat op de Vogelweide ter hoogte van de Windmolenbroeksweg in Almelo een aanrijding had plaatsgevonden waarbij een 27-jarige fietsster uit Almelo gewond was geraakt. De 27-jarige vrouw fietste over het fietspad, waar de Vogelweide kruist met de Windmolenbroeksweg en het verkeer op het fietspad voorrang heeft, kreeg de fietsster geen voorrang van een taxibus, welke reed over de Vogelweide en bestuurd werd door een 60-jarige man uit Almelo.

De vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (08-079892)

Aanhouding verdachte diefstal van fiets

Delden

Een 41-jarige man uit Delden werd op maandag 23 juni aangehouden nadat hij werd verdacht van het plegen van een fietsendiefstal.

Op maandagochtend 23 juni rond 11.15 uur kon een 41-jarige man uit Delden worden aangehouden, nadat uit onderzoek van de politie bleek dat hij een fiets had gestolen. Bij de aanhouding werd bij deze verdachte meerdere van diefstal afkomstige fietsen aangetroffen. De 41-jarige man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-080082)

Hennepplantage aangetroffen in bosperceel Bornebroek

Bornebroek

Drie inwoners uit Almelo, twee mannen van 19 en 22 jaar en een 21-jarige vrouw, zijn op 23 juni aangehouden omdat zij er van worden verdacht een hennepplantage te hebben opgezet in een bosperceel aan de Slampweg in Bornebroek.

Maandagmiddag 23 juni om ongeveer 14.30 uur zijn een 19- en 22-jarige man en een 21- jarige vrouw uit Almelo aangehouden nadat zij bezig waren met het onderhouden van een hennepplantage in een bosperceel aan de Slampweg in Bornebroek. Daarbij werden ongeveer 475 hennepplanten, meststof en apparatuur in beslag genomen. Deze zullen worden vernietigd. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. (08-046288)

Diefstal van grondkabel, aanhangwagen en aggregaat

Oldenzaal

Bij een bedrijf aan de Kleibultweg in Oldenzaal werd tussen 20 juni en 23 juni grondkabel, een aanhangwagen en een aggregaat weggenomen, de schade bedraagt ruim 25.000 euro.

Op maandag 23 juni werd geconstateerd door een 28-jarige medewerker van een bedrijf aan de Kleibultweg in Oldenzaal, dat er een bedrijfsaanhanger met grondkabel en een aggregaat waren ontvreemd van een afgesloten terrein van een Oldenzaals bedrijf. De diefstal werd gepleegd door het verbreken van een hekwerk. De schade bedraagt ruim 25.000 euro. (08-079900)

Veelplegende winkeldief aangehouden

Enschede

Een 38-jarige man uit Enschede is op maandagmiddag 23 juni aangehouden nadat hij werd betrapt bij het stelen van diverse kledingstukken uit een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede.

Een 38-jarige man uit Enschede werd op 23 juni rond 16.20 uur aangehouden door personeel van een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede. Hij had daar meerdere T-shirts weggenomen zonder te betalen. De verdachte werd overgedragen aan de politie, hij bleek een veelpleger te zijn en werd in verzekering gesteld om bij justitie te worden voorgeleid. Tevens heeft de 38-jarige man een winkelverbod van 12 maanden gekregen bij alle aangesloten winkeliers van het Keurmerk Veilig Ondernemen in Enschede. (08-080130)

Hennepplantage ontdekt

Hengelo

Na aanleiding van een onderzoek is op maandag 23 juni een inwerkingzijnde hennepkwekerij aan de Rossinistraat in Hengelo aangetroffen. Daarvoor is een 25-jarige man uit Hengelo aangehouden.

Op maandag 23 juni werd een inwerkingzijnde hennepkwekerij aangetroffen aan de Rossinistraat in Hengelo. Daar werden in totaal 116 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen en in opdracht van de Officier van Justitie werden deze planten vernietigd. Hiervoor werd een 25-jarige man uit Hengelo aangehouden. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-078144)

Fietsers massaal in overtreding

Enschede

Negenenveertig fietsers zijn dinsdagmorgen 24 juni in het centrum van Enschede bekeurd voor het fietsen in een voetgangersgebied.

Dinsdagmorgen 24 juni tussen 11.00 en 12.30 uur heeft de politie een controle uitgevoerd in de voetgangersgebieden Kalanderstraat, Haverstraatpassage en Raadhuisstraat in Enschede. In totaal 49 personen zijn hier bekeurd voor het fietsen in het voetgangersgebied.


---- --