Time : 14:19:38
Date : 24 June 2008
Sender Name: Walibi

Walibi houdt de Vertigo gesloten tot eind september. Waver, 24 juni 2008

Tijdens een dagelijkse technische controle van de attractie Vertigo werd op 13 mei een abnormale afwijking vastgesteld aan één van de gondels van de attractie. De resultaten van de eerste onderzoeken wijzen op vroegtijdige slijtage van bepaalde onderdelen.

Er zullen nu bijkomende testen worden uitgevoerd. Het betreft materiaaltesten in een laboratorium en testen aan de attractie in werking. Deze testen zijn gepland tijdens weekdagen in september, wanneer Walibi gesloten is voor het publiek.

Door de ontstane situatie is een dagelijkse beschikbaarheid en een afdoende capaciteit van de attractie niet gewaarborgd en daarom heeft de directie van Walibi Belgium besloten de attractie deze zomer niet te heropenen.

4 miljoen euro investering in 2008

Walibi is het grootste pretpark van België met meer dan 50 unieke attracties en animaries. Het aanbod van attracties is uiterst gevarieerd, gaande van kinder-, over familiale- tot ronduit spectaculaire attracties.

Sinds begin 2007 heeft het park een investeringsprogramma van 8 miljoen euro (waarvan 4 miljoen euro in 2008) geïntroduceerd om de kwaliteit van het park aanzienlijk te verbeteren. Zo zijn er investeringen op het vlak van capaciteitsverhoging van attracties, nieuwe animaties, modernisering van de decors en opfrissing van bepaalde gethematiseerde zones.

Op deze manier werden grote familieattracties als de Radja River en de Calamity Mine helemaal geupdate zowel qua thematisering als qua special effects. Tevens werd ook de capaciteit (aantal personen per uur) met één derde verhoogd.

Voorts werden de ook de Dalton Terror met zijn vrije val van 77m en de Cobra met zijn dubbele loopings in een nieuw kleedje gestopt.

Zomer 2008 : nocturnes, helden, ticket2fun en tickets aan halve prijs!

Walibi stelt zijn 4 zomernocturnes voor ! Op zaterdag 19 & 26 juli en 2 & 9 augustus blijft het park uitzonderlijk lang open. Om 23u worden deze zomerse avonden afgesloten met een gigantisch vuurwerk boven het meer van Walibi.

Wie wordt de held van het jaar 2008?
De succesvolle verkiezing van "held van het jaar" werd begin dit seizoen opnieuw gelanceerd. Elke bezoeker kan meedingen naar de titel "held van het jaar" om zo een eigen standbeeld van zichzelf te winnen in Walibi. Elke maand verkiest het park zijn held van de maand en eind oktober 2008 zullen we weten wie de opvolger wordt van Casper, held van het jaar 2007. Meer info op www.heldvanhetjaar.be

Walibi heeft samen met haar zusterparken Aqualibi en Bellewaerde Park een nieuwe en unieke ticketonline module op de markt gebracht. www.ticket2fun.be is een website die de potentiële bezoeker van het park automatisch het goedkoopste tarief berekent, afhankelijk van 2 criteria : de datum van bezoek en de datum van aankoop. Hoe vroeger men een ticket koopt, hoe goedkoper (tot 35% korting).

Tot slot: iedereen die Walibi wil bezoeken tussen 30 juni en 11 juli, kan bij ALDI terecht voor tickets aan een halve prijs!

Bericht aan de media

Walibi Belgium behoort tot de groep la Compagnie des Alpes, een Europese groep die zowel pretparken als skidomeinen beheert. www.compagniedesalpes.com

Voor bijkomende informatie :
Greet Vandenberghe
Communication Manager - Walibi
010/42 17 08
Mail : greet.vandenberghe@cda-parks.com

URL: http://www.walibi.be