Ingezonden persbericht


***PERSBERICHT***

Nijmegen 23 juni 2008

Poëziefestival Onbederf'lijk Vers Nijmegen op zoek naar fris nieuw dichttalent!

Onbederf'lijk Vers, hét poëziefestival van Nijmegen waar niet alleen gevestigde dichters, maar ook fris aanstormend dichttalent op het podium schittert, is op zoek naar enthousiaste nieuwe dichters. Woensdag 22 oktober is het alweer zover; op diverse gezellige locaties in het centrum van Nijmegen worden podia bevolkt door gevierde dichters. Poëtisch talent dat niet bang is om naast een ervaren dichter te staan en zijn of haar kunsten op een van de tien podia van Onbederf'lijk Vers te tonen, kan zich tot 1 september 2008 aanmelden via www.onbederflijkvers.nl.

Onbederf'lijk Vers
Poëziefestival Onbederf'lijk Vers, het grootste gratis poëziefestival van Nederland, vindt sinds 2003 jaarlijks plaats in Nijmegen en heeft sinds 2007 haar werkterrein uitgebreid met het centrum van Den Bosch. Op woensdag 22 oktober 2008 staat de Nijmeegse binnenstad weer in het teken van de poëzie. Tijdens dit evenement kan elke poëzieliefhebber zijn hart ophalen. Ook voor mensen die niet thuis zijn in de poëzie is dit een ideale avond om te komen proeven van zowel kraakverse als gerijpte verzen.

Opzet
Het concept van Onbederf'lijk Vers is even simpel als succesvol. Op elke locatie wordt een gerenommeerd auteur geflankeerd door twee nog onbekende dichttalenten. De avond is verdeeld in drie rondes van drie kwartier. De rondes beginnen om 20.00, 21.00 en 22.00 uur. Per ronde draagt iedere dichter een kwartier voor. Daarna volgt een kwartier pauze, waarin het publiek in de gelegenheid wordt gesteld zich naar een andere locatie te begeven. Op deze manier vinden in totaal vele tientallen optredens plaats en heeft iedere bezoeker de kans negen dichters naar keuze te beluisteren. Onbederf'lijk Vers wordt traditiegetrouw in stijl afgesloten met een feestelijk programma.

Dichters gezocht!
De organisatie van Onbederf'lijk Vers zoekt talentvolle dichters die hun werk voor een groot en divers publiek willen voordragen en het podium willen delen met een vermaard auteur. Geïnteresseerden kunnen zich tot 1 september 2008 opgeven middels het aanmeldingsformulier op de website van Onbederf'lijk Vers. (www.onbederflijkvers.nl).

De eerste namen op het affiche van Onbederf'lijk Vers Nijmegen 2008 worden binnenkort bekendgemaakt. Meer informatie over het festival is te vinden op www.onbederflijkvers.nl.

Wat: Poëziefestival Onbederf'lijk Vers
Wanneer: Woensdag 22 oktober 2008
Waar: Diverse locaties in de binnenstad van Nijmegen Tijdstip: 20.00 - 23.00 uur
Toegang: gratis

***EINDE PERSBERICHT***

Noot aan de redactie: voor meer informatie over de stichting, het poëziefestival en gerelateerde projecten, interviewaanvragen e.d. kunt u contact opnemen met programmacoördinator Annemarie Ketting. E-mail: info@onbederflijkvers.nl
Telefoon: 06-41273008.


---- --