Ingezonden persbericht


Nationaal Interim-Management Onderzoek 2008:

INTERIM-MANAGERS: 'VAKGEBIED DREIGT TE DEVALUEREN'

UTRECHT, 24 JUNI 2008 - Het begrip 'interim-manager' is sterk aan het devalueren in Nederland, is één van de conclusies van het Nationaal Interim-Management Onderzoek 2008, dat vandaag is gepubliceerd. Met name interimmers zelf geven aan dat het vakgebied steeds meer wordt 'geclaimd' door tijdelijke krachten die niet voldoen aan de kwaliteitseisen die door opdrachtgevers mogen worden verwacht. Het onderzoek onder 975 vakgenoten en opdrachtgevers werd uitgevoerd in opdracht van Resources Global Professionals (RGP), één van de grootste interim-managementbureau's ter wereld. Om professionaliteit en kwaliteit in de branche te stimuleren presenteert Resources Global Professionals in samenwerking met FEM Business de verkiezing voor de Beste Interim-management Case (BIC Award) van Nederland.

Na zakenpartner, ook chirurg of brandjesblusser
De interim-manager wordt in de meeste gevallen gezien als zakenpartner, gevolgd door chirurg. Verrassend is dat de opdrachtgever, twee keer zo vaak als de interim-manager zelf, hen beschouwt als brandweerman of -vrouw. Eén op de 20 interim-managers ziet zichzelf als kunstenaar, terwijl opdrachtgevers hen eerder zien als rechercheur, onderzoeker of docent. Opvallende benamingen die interim-managers zichzelf geven, zijn tolk, klusjesman, loods, oliekannetje, succesmanager, resultant, baken en doolhofleider.

Verdere onderzoeksresultaten

* Interim-managers worden vooral ingeschakeld bij belangrijke bedrijfskritische processen, zoals reorganisaties en verbetertrajecten.
* Ze worden gevraagd omwille van hun specialistische expertise of hun (project) managementkwaliteiten. Meestal (58%) gebeurt dit via een bureau.
* Naast de geteste kwaliteit van de professionals die via een bureau werken, geven opdrachtgevers vooral de voorkeur aan deze manier van werken vanwege de persoonlijke relatie met het interim-managementbureau.
* Interim-managers zelf delen de mening dat de persoonlijke relatie met het bureau essentieel is voor een hoge kwaliteit.
* Zij die al langer werkzaam zijn in het vak zijn er over het algemeen van overtuigd dat het vak verandert, de vraag verandert en de tarieven onder druk staan.

BIC Award
De BIC Award wordt uitgereikt aan de opdrachtgever en interim-manager die samen, door middel van teamwork, een complexe interim-opdracht succesvol hebben afgerond. Interim-managers en opdrachtgevers kunnen zich tot en met 12 september 2008 opgeven voor de verkiezing via www. fembusiness.nl/bestinterimmanagementcase. Een vakjury, ondersteund door een online publieksjury, zal de winnaar van de BIC Award bekendmaken tijdens de officiële uitreiking op 26 november 2008.
---

Over Resources Global Professionals
Resources Global Professionals in Nederland is een dochter van Resources Global Professionals in de Verenigde Staten, sinds 2000 als onafhankelijke onderneming genoteerd aan de Nasdaq. Resources is een wereldwijd opererende dienstverlener op het gebied van interim-management en professional services die bedrijven en instellingen ondersteunt bij het oplossen van complexe management- en organisatievraagstukken met als specialisatie Finance & Accounting. In Nederland werkt Resources vanuit het hoofdkantoor in Utrecht.

Ingezonden persbericht