Ingezonden persbericht


Tapijt verbetert de akoestiek in huis

Tapijt: hoorbaar beter

Schreeuw niet zo! Of juist: praat eens wat harder, ik versta je niet. Als mensen elkaar niet goed verstaan, heeft dat vaak te maken met storende omgevingsgeluiden. Maar het kan ook zijn dat iemand stemproblemen heeft en daardoor erg zachtjes praat en slecht hoorbaar is. Tapijt verbetert de akoestiek in huis en is daarom zéker voor mensen met stem- of spraakproblemen de aangewezen vloerbedekking.

De een heeft een hoge stem, de ander juist een lage. De een spreekt luid, een ander zachter. De ene stem klinkt zuiver, een andere hees of nasaal. In Nederland zijn tal van mensen met aangeboren stemproblemen, alsook mensen die op latere leeftijd een spraak- of stemprothese nodig hebben. Voor al deze mensen is een goede akoestiek in huis extra belangrijk. Ze hoeven dan niet hun stem te forceren om zich verstaanbaar te maken, harder of hoger te gaan praten, of zichzelf steeds te herhalen. Met tapijt op de grond worden vervelende omgevings- en achtergrondgeluiden gedempt en de akoestiek in huis verbeterd. En zo draagt tapijt niet alleen bij aan het comfort en de sfeer in huis, maar ook aan de rust en verstaanbaarheid.

Tapijt dempt geluid
Iedereen kent ze: storende geluiden van de buren, langsrijdende auto's of spelende kinderen. Geluiden van buitenaf die direct van invloed zijn op het woonplezier binnenshuis. Om je verstaanbaar te maken, zul je automatisch je stem gaan verheffen. Is dit eerder regel dan uitzondering, dan kan dit op den duur zelfs leiden tot stemproblemen. Zachte, textiele materialen zoals tapijt, maar ook gordijnen, absorberen geluid beter dan andere materialen. Wie kiest voor tapijt, kiest voor een stillere, rustigere omgeving. En zo geeft tapijt dubbele inhoud aan het begrip wooncomfort.

Tapijt absorbeert stof
Behalve storende geluiden 'absorbeert' tapijt ook stof. Een belangrijk punt voor mensen met gevoelige slijmvliezen. Stof heeft namelijk een negatieve invloed op onze slijmvliezen, ook die van ons stemorgaan. In een kamer waar tapijt ligt, worden losse stofdeeltjes als het ware gevangen in de open structuur van de tapijtvezels. Met als gevolg dat er dus minder stof rond dwarrelt in huis. Een hele opluchting!

Meer informatie?
Kijk op www.tapijtnet.nl en www.zachtaanjevoeten.nl voor uitgebreide informatie over de pluspunten van tapijt in huis. Of maak een afspraak met een tapijtadviseur bij u in de buurt. Ook kunt u het boekje 'Alles over tapijt' aanvragen via www.tapijtnet.nl.