Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HAGELBUI LAAT SPOREN NA IN BURGERS' ZOO

Zondag 22 juni omstreeks 14.00 uur heeft een plotselinge hevige hagelbui diverse locaties in Arnhem geteisterd, waaronder Burgers' Zoo. Uit nadere inspectie is gebleken dat er schade is ontstaan aan de daken van de overdekte themagebieden Burgers' Bush, Desert en Mangrove. Het dak is grotendeels opgebouwd uit stevige luchtkussens, die bestaan uit drie folielagen. De hagelbui heeft het oppervlak van de topfolie beschadigd, maar de overige twee folielagen zijn onbeschadigd gebleven.

Dankzij de sterkte van de luchtkussens hebben bezoekers en dieren geen enkel gevaar gelopen tijdens de hagelbui. De financiële schade loopt naar schatting in de miljoenen, maar de totale materiële schade is nog niet geheel duidelijk. Burgers' Zoo heeft inmiddels contact gelegd met de leverancier en is het traject met de verzekeraars gestart. Het Arnhemse dierenpark voert direct herstelwerkzaamheden uit vanaf de buitenzijde van de gebouwen, waardoor bezoekers en dieren geen enkel gevaar lopen. Tijdens de herstelwerkzaamheden blijven de themagebieden Burgers' Bush, Desert en Mangrove gewoon geopend voor het publiek.

De luchtkussens
De luchtkussens die Burgers' Zoo gebruikt bestaan uit drie folielagen van het product Teflon. De luchtkussens staan bekend om het feit dat ze ijzersterk zijn, voor 95% lichtdoorlatend en goed bestand zijn tegen regen en kou. Daarnaast zijn de luchtkussens zelfreinigend en dankzij de drie folielagen erg energiezuinig, aangezien ze zeer goed isoleren. Warmte kan eenvoudig naar binnen, maar moeilijk naar buiten. Tenslotte biedt het materiaal het grote voordeel dat het erg brandveilig is: zelfs als er dusdanig hoge temperaturen ontstaan dat de luchtkussens vlam zouden vatten, dan is het materiaal vluchtig.

Voor meer informatie betreffende dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Bas Lukkenaar, Interne en Externe Communicatie, Burgers' Zoo,

Tel. 026 - 353 72 11 of e-mail: b.lukkenaar@burgerszoo.nl


---- --