Persbericht

Salesforce.com brengt nieuwe Force.com Toolkit voor Google Data API's

~ Force.com Toolkit biedt nieuwe mogelijkheden om applicaties te ontwikkelen met behulp van cloud computing ~

Utrecht, 24 juni 2008 - Salesforce.com (NYSE; CRM), technologie- en marktleider op het gebied van Software-as-a-Service (SaaS) en Platform-as-a-Service (PaaS), heeft zijn wereldwijde samenwerking met Google uitgebreid. Hierdoor is het voor ontwikkelaars eenvoudiger om gebruik te maken van de kracht van cloud computing voor het ontwikkelen en implementeren van web- en bedrijfsapplicaties. De nieuwe Force.com Toolkit voor Google Data API's biedt verschillende instrumenten en diensten. Ontwikkelaars kunnen hun voordeel doen met Google Data API's(TM); een set van standaard API's voor interactie met data in Google(TM) services. De Force.com Toolkit is gratis beschikbaar op http://developer.force.com/ en op http://code.google.com/p/apex-google-data/ .

"Google en salesforce.com delen hun visie om de cloud toegankelijk te maken voor alle ontwikkelaars," aldus Vic Gundotra, vice president engineering bij Google. "De samenwerking met salesforce.com maakt cloud computing toegankelijker voor ontwikkelaars, wat resulteert in betere webapplicaties en -ervaringen."

"Het samenbrengen van de Google- en salesforce.com-platforms maakt het eenvoudiger om nieuwe applicaties volledig via de cloud te creëren," zegt Hans Brouwer, Regional Director Benelux bij salesforce.com. "Ontwikkelaars hebben nu oneindig veel mogelijkheden op het gebied van infrastructuur binnen multiple cloud computing architecturen van Google en salesforce.com om zo de nieuwe generatie bedrijfsapplicaties te creëren."

Force.com platform en Google's open API's
De Force.com Toolkit voor Google data API's creëert nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars en ISV's om het breed geaccepteerde Salesforce voor Google Apps uit te breiden. De toolkit geeft ontwikkelaars en partners de mogelijkheid om zowel bedrijfsapplicaties te creëren in het verlengde van Salesforce voor Google Apps als nieuwe applicaties te creëeren zodat klanten al hun bedrijfsactiviteiten via de cloud kunnen uitvoeren. De toolkit versnelt het creëren van applicaties voor bijvoorbeeld het stimuleren van de verkoop en het maken van forecasts; op eenvoudige wijze kunnen klanten hier via de AppExchange gebruik van maken. Al zes van de tien applicaties op salesforce.com's AppExchange zijn Google-gerelateerde partners, wat de groeiende vraag van klanten naar applicaties van derden aantoont.