Unilever NV



Geneviève Berger wordt Chief R&D Officer bij Unilever

24/06/2008 : Unilever heeft vandaag aangekondigd dat Professor Geneviève Berger (PhD, MD) is benoemd tot chief research and development officer.

Professor Berger, die momenteelhoogleraar geneeskunde is aan de Université Pierre et Marie Curie en aan La Pitié-Salpétrière Teaching Hospital in Parijs, zal rechtstreeks gaan rapporteren aan Group Chief Executive Patrick Cescau en toetreden tot zijn executive team.

In haar nieuwe rol zal Professor Berger functioneel leiding geven aan research & development binnen Unilever en de directe leiding hebben over alle middelen en grote laboratoria die zich toeleggen op wetenschappelijk onderzoek, een belangrijk speerpunt voor Unilever. Zij wordt verantwoordelijk voor Unilevers Safety and Environmental Assurance Centre (SEAC) en treedt op als adviseur van de Unilever Executive in alle aangelegenheden op het gebied van wetenschap en technologie.

Patrick Cescau, Group Chief Executive: "Ik ben zeer verheugd Geneviève als uitvoerend bestuurder in mijn team te kunnen verwelkomen. Met de uitmuntende bijdrage die zij als niet-uitvoerend bestuurder aan ons bedrijf heeft geleverd, heeft zij laten zien hoeveel meer zij zou kunnen bereiken in een fulltime functie. Unilever kan nu gebruikmaken van haar sterke interdisciplinaire achtergrond en van haar expertise op het gebied van managing science."

Geneviève Berger: "Ik ben heel blij dat ik tot Unilever toetreed in deze uitdagende functie. In de periode dat ik niet-uitvoerend bestuurder was, ben ik zeer onder de indruk geraakt van het belang dat Unilever hecht aan wetenschap en aan R&D in het bijzonder, maar ik merkte dat de bijdrage die ik kon leveren beperkt was door tijdgebrek. Ik ben Patrick zeer dankbaar dat hij mij de kans geeft deze functie te vervullen en mijn kennis op fulltime basis in te zetten."

Michael Treschow, voorzitter van Unilever: "Ik sta volledig achter de benoeming van Professor Berger in deze nieuwe positie als uitvoerend bestuurder. In de korte tijd dat zij deel uitmaakte van het bestuur heeft zij een uitzonderlijke bijdrage geleverd aan ons inzicht in wetenschappelijke en technische aangelegenheden. Ik weet zeker dat zij zich als fulltime lid van Patricks executive team nog beter voor Unilever zal kunnen inzetten."

Professor Geneviève Berger (53) zal haar huidige functie als niet-uitvoerend bestuurder in de raden van bestuur van Unilever PLC en Unilever N.V. neerleggen.

Professor Berger start begin juli in haar nieuwe functie en legt tegelijkertijd haar huidige functie aan de Université Pierre et Marie Curie neer.