Gemeente Dordrecht


Persbericht

Gemeente Dordrecht en corporaties investeren in kansen voor Crabbehof

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om in 2008 en 2009 een omvangrijk sociaal programma in de wijk Crabbehof uit te voeren. Het gaat om projecten en activiteiten aanvullend op wat gemeente én corporaties al doen in de wijk. Zaken waarover bewoners ontevreden zijn, worden actief aangepakt, zodat mensen er met plezier kunnen wonen.

Crabbehof is een goed bereikbare, ruime woonwijk met veel openbaar groen. Er zijn veel betaalbare woningen; er zijn echter weinig mogelijkheden om door te stromen naar een grotere of betere woning. De wijk telt 60 nationaliteiten. Relatief veel mensen zijn ontevreden over hun opleiding, kansen op werk, inkomenssituatie en/of deelname aan activiteiten.

Sloop, renovatie en nieuwbouw zijn gepland vanaf 2015. Tot die tijd gaat veel aandacht uit naar het verbeteren van de leefbaarheid: sociaal (elkaar kennen, kans op werk vergroten) en fysiek (buurten die schoon, heel en veilig zijn).

Speerpunten
De investering in de wijk richt zich op zeven thema's: sociale samenhang, leef- en gedragsregels, persoonlijke problematiek, schoon, heel, veilig en aantrekkelijk, imago van wijk en buurten, jeugd en jongeren en werk en economie. Veel aandacht gaat uit naar communicatie om bewoners te informeren en te betrekken bij de uitvoering.

De gemeente en de woningcorporaties Woonbron, Interstede en Progrez bereikten in mei van dit jaar overeenstemming over het sociaal programma 2008-2009 en de daarvoor benodigde drie miljoen euro. Het sociaal programma is onderdeel van afspraken tussen Dordrecht (gemeente en corporaties) en het Rijk tot en met 2017.

Handtekening onder afspraken
Donderdag 3 juli komt minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken, Integratie) naar Dordrecht om met wethouder Aaike Kamsteeg (Herstructurering) het wijkactieplan te tekenen. Het bevat afspraken voor Crabbehof én Wielwijk op het terrein van wonen, werken, leren, integratie en veiligheid. Bewoners, gemeente en corporaties zetten gezamenlijk de schouders onder de uitvoering.




Gemeente Dordrecht