Politie Zeeland


---


Z-1273-2008 Joyrider veroorzaakt ongeluk
Een 19-jarige Fransman uit Lens heeft gisteravond omstreeks 23.00 uur een eenzijdig ongeval veroorzaakt.
De man was, samen met een vriend, wat gaan drinken in een horecagelegenheid. Zijn vriend werd dronken en de Fransman heeft hem naar een hotel gebracht. Hierna bedacht hij zich dat het wel grappig zou zijn om een stukje te gaan rijden in de auto van zijn vriend. (Terwijl hij daar geen toestemming voor had en hij ook niet in het bezit is van een rijbewijs) Hij pakte de autosleutels en voegde de daad bij zijn woord. Na een kilometer of twee rijden reed hij over de Westlangeweg in Hoofdplaat toen hij van de weg raakte. De auto kwam in de sloot terecht. De jongeman heeft de auto achtergelaten op de plaats van het ongeval en is weer teruggegaan naar het hotel. Vanmorgen bij het wakker worden verzon de Fransman een verhaal dat beide vrienden een ongeluk hadden gehad. Omdat de vriend voor 100% zeker was dat hij niet in de auto had gereden is hij aangifte gaan doen bij de politie. Daar kwam men erachter dat de 19-jarige in de auto had gereden. De auto is rondom zwaar beschadigd door het ongeluk. De Franse verdachte krijgt een dagvaarding van het OM en hij mag t.z.t. voorkomen bij de rechter.

O-1274-2008 Auto in sloot na botsing, Kats
Op de kruising Noordlangeweg/Katse Groeneweg is dinsdagmiddag rond 13.30 uur een personenauto in de sloot beland na een aanrijding.
Drie van de vier inzittenden konden zelf uit de auto komen. De bestuurder, een 70-jarige man uit Breda, had last van zijn nek. Omdat hij mogelijk nekletsel kon hebben opgelopen, werd hij door de brandweer uit zijn auto geknipt. Daarna werd hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes voor nader onderzoek. Zijn drie passagiers, een man en twee vrouwen van 67- en 70 jaar, kwamen met de schrik vrij.
Het ongeluk gebeurde doordat de auto van de 70-jarige man van achteren werd aangereden door een 30-jarige automobilist uit de gemeente Noord-Beveland.
Beide auto's werden flink beschadigd weggetakeld door een takelbedrijf.