Provincie Noord-Brabant

Woensdrecht als laatste Brabantse gemeente: Alle Brabantse gemeenten omarmen succesvol verkeersonderwijs

De gemeente Woensdrecht onderschrijft de Brabantse aanpak voor verkeersonderwijs. Wethouder Cees Jaspers ondertekent op woensdag 25 juni voor de officiële gemeentelijke deelname aan het Brabantse Verkeersveiligheidslabel (BVL). Dit betekent dat alle Brabantse gemeenten meedoen met dit provinciale verkeersveiligheidsproject voor kinderen en jongeren.

BVL-gemeenten stimuleren en ondersteunen scholen bij het organiseren van verkeerseducatie op en rond de school. Verkeersgedeputeerde gedeputeerde C. Steffens-van Nieuwenhuizen: "Het is goed dat ook Woensdrecht nu meedoet met het label. Dat was de laatste gemeente in heel Brabant. Een prima resultaat! Dit past in ons streven om van Brabant de meest verkeersveilige provincie van Nederland te maken".

Brabant telt 68 gemeenten en ruim 925 scholen. Met BVL gaat het goed want ruim 770 scholen doen mee. Het gaat zowel om basis- als voortgezet onderwijs. Hiermee laat men zien dat verkeersveiligheid hoog op de agenda staat.

Het BVL biedt scholen in basis- en voortgezet onderwijs de helpende hand om structureel en meer op de praktijk van alle dag gerichte verkeerseducatie te geven. Om in aanmerking te komen voor het label, moet de school aantonen dat er structureel aandacht wordt besteed aan verkeersonderwijs. Zij moeten voldoende scoren op de volgende onderdelen: - verkeersveiligheid in het schoolbeleid - verkeerslessen - verkeersprojecten - praktische oefeningen - verkeersveilige schoolomgeving en -routes - betrokkenheid (verkeers)ouders/verzorgers bij verkeerseducatie.



Provincie Noord-Brabant