Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nederlandse vrouw: persoonlijke verzorging man niet meer dan magere zeven

Yolanthe Cabau van Kasbergen roept mannen op er op hun best uit te zien

Amsterdam, 24 juni 2008 - Het kan gladder, het kan veel verzorgder: Yolanthe Cabau van Kasbergen zal de komende tijd, samen met de Gillette Fusion Shaving Squad, de Nederlandse man helpen er op zijn best uit te zien. In Club Panama gaf ze hier vandaag het startschot voor. Net als de meeste vrouwen ziet Yolanthe mannen graag gladgeschoren en goed verzorgd. Gillette Fusion is het belangrijkste wapen in de strijd, meent ze.

De Nederlandse man moet gladder
Een magere zeven. De persoonlijke verzorging van de Nederlandse man blijft nét boven de voldoende steken. Ruim een kwart van de vrouwen geeft de man zelfs een zes of lager. Het kan dus allemaal een stuk beter, zo blijkt uit het Gillette Scheeronderzoek, uitgevoerd door Ruigrok NetPanel onder ruim 750 vrouwen. Volgens Yolanthe Cabau van Kasbergen kunnen mannen best iets beter hun best doen om er verzorgd uit te zien. Daarom zet zij zich hier de komende tijd actief voor in en gaat ze de Nederlandse mannen overhalen meer werk te maken van hun uiterlijke verzorging. Zo stuurt Yolanthe haar drie dames tellende Fusion Shaving Squad het land in om Nederlandse mannen er op hun best uit te laten zien. Yolanthe hecht namelijk veel waarde aan een fris en verzorgd uiterlijk bij mannen.

Zoenen met stoppels? Liever niet
De onderzoeksresultaten liegen er niet om. Maar liefst twee derde van de vrouwen geeft de voorkeur aan een goed verzorgd uiterlijk. Ruim de helft vindt dat mannen meer aandacht aan hun uiterlijk moeten besteden. 4 op de 10 vrouwen ergert zich wel eens aan een snor of baard. Iets wat ook de mannen moeten merken op hun verjaardag: bijna de helft van de vrouwen gaat hen het liefst uit de weg als er gezoend moet worden. Erger nog, ruim de helft van de vrouwen krijgt last van haar huid na het zoenen met een ongeschoren man. Voor de mannen is er dus nog een wereld te winnen. Yolanthe: 'Veel vrouwen houden van glad, ik ook. En natuurlijk van mannen met een goed verzorgd uiterlijk en een strakke kaaklijn'.

Uiterlijke blunders op afspraakjes
Ook op datinggebied blijkt een goede uiterlijke verzorging onmisbaar. Want indruk maken op een vrouw doe je door aandacht te besteden aan je uiterlijk en op tijd te komen op een afspraakje, in die volgorde. 68% van de vrouwen knapt namelijk af als een man niet veel moeite heeft gedaan om er verzorgd uit te zien. Te laat komen is voor 34% een regelrechte teleurstelling. Ook goed om te weten: bijna 9 op de 10 vrouwen zoent het liefst met een gladgeschoren man. In de top-3 van ergernissen bij het zoenen staat allereerst een vieze adem, gevolgd door niet goed gepoetste tanden en, gezamenlijk op drie, snor, baard en/of stoppels.

Nieuw scheersetje voor Giel
Wat vrouwen wél aantrekkelijk vinden aan mannen is ook onderzocht. De ogen, vinden bijna alle vrouwen (94%). Ook de mond/lach scoort hoog (80%) en tenslotte de kaaklijn (40%). Op de vraag welke bekende Nederlander wel een nieuw scheersetje kan gebruiken, antwoordt een op de vijf deelnemers aan het onderzoek 'Giel Beelen'. Ook Johan Derksen en Hugo Borst scoren hoog. Humberto Tan is met stip de best verzorgde man, oordeelt de Nederlandse vrouw.

Op je best met Gillette Fusion
Gillette Fusion is de nieuwe generatie op het gebied van scheersystemen die het voor mannen heel eenvoudig maakt er altijd goed verzorgd uit te zien. De revolutionaire technologie maakte de Fusion onder andere de beste introductie van 2007 en de winnaar van de Kassa!-scheertest. Ook leverde het nieuwe scheersysteem in 2007 een Men's Health Grooming Award op. Gillette Fusion is beschikbaar in twee varianten, met en zonder batterij. Het maakt gebruik van een innovatieve technologie op de voor- en achterzijde van een scheermesje en levert Gillette's beste scheerresultaat ooit (respectievelijk binnen de categorie scheersystemen met en zonder batterij). De scheermesjes aan de voorzijde zijn 30 procent dichter op elkaar geplaatst dan bij MACH3. Dit helpt de druk op de scheermesjes verminderen, voor aanzienlijk minder huidirritatie en meer comfort. Het Precisie Trimmermesje is een enkelvoudig mesje geïntegreerd in de achterzijde van de scheerkop. Hiermee wordt het bijwerken van de bakkebaarden eenvoudiger en kan men makkelijker onder de neus scheren of gezichtsbeharing in model brengen. Zo biedt Gillette Fusion iedere man -- gladgeschoren of met gezichtsbeharing - een betere manier van scheren en zorgt het ervoor dat hij er altijd op zijn best uit ziet.

Over het onderzoek
Dit onderzoek is uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Ruigrok | NetPanel. De doelpopulatie is Nederlandse vrouwen in de leeftijd van 18 tot en met 34 jaar. Er zijn 767 waarnemingen verzameld tussen 9 mei en 14 mei 2008. De steekproef is representatief op basis van leeftijd en opleiding. Representativiteit is verkregen door middel van stratificatie van de steekproef (vooraf) en een kleine weging achteraf. Als referentiebestand voor het onderzoek in Nederland is gebruik gemaakt van de Gouden Standaard, ontwikkeld door de MOA en het CBS.