Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe CAO Bedrijfsverzorgingsdiensten voor AB Nederland

Werkgevers en vertegenwoordigers van de vakbonden hebben in een uiterst constructieve sfeer een akkoord bereikt over een nieuwe, tweejarige CAO. De looptijd van de nieuwe CAO is van 1 juli 2008 tot en met 30 juni 2010. De CAO betreft circa 5.000 medewerkers die in dienst zijn bij AB.

De afspraken over de nieuwe CAO bevatten een ruime structurele loonsverhoging van 3,5% per 1 juli 2008 en van 3,25% per 1 juli 2009. In december 2008 en december 2009 ontvangen medewerkers een eenmalige uitkering van ¤ 250 bruto. Daarnaast wordt een proef gesttart met een beoordelingsafhankelijke bonus. Doelstelling is om ondernemende medewerkers meer uitdaging te bieden en deze te belonen voor bovengemiddelde prestaties.

Ook hebben de onderhandelingspartners afspraken gemaakt over een tweetal projectgroepen. Deze gaan zich buigen over het vraagstuk van de flexibilisering van arbeid en het 'boeien en binden' van medewerkers door middel van levensfase bewust personeelsbeleid, loopbaantrajecten en levensloop gerelateerde voorzieningen. Het instellen van deze projectgroepen onderstreept de gezamenlijkheid die werkgevers en vakbonden voelen bij de vraagstukken rondom personeel en organisatie.

Over AB Nederland

AB Nederland is een landelijke opererende aanbieder van personeel in voornamelijk de agrarische sector, groenonderhoud en grond-, weg- en waterbouw. In de afgelopen jaren heeft AB een sterke groei doorgemaakt. Naast de 5.000 medewerkers die in dienst zijn bij AB, is nog eens een veelvoud daarvan als uitzendkracht aan het werk. Ook is de groei toe te schrijven aan nieuwe diensten op HRM gebied. Hiermee speelt AB in op de toenemende schaalvergroting en professionalisering van bedrijven in de eerdergenoemde sectoren.

Aanvullende informatie

Voor aanvullende informatie naar aanleiding van dit persbericht verwijzen wij u naar

Lammert Fopma, directeur van AB Fryslân en lid van de onderhandelingsdelegatie namens Werkgeversvereniging AB Nederland. Zijn telefoonnummer is (06) 51 54 33 73.

Per email kunt u hem benaderen via lfopma@abfryslan.nl.

/////////////////////////////////////////////