ABVAKABO FNV

Jubileumboek ter ere van 60 jaar FNV Vrouwenbond

De FNV Vrouwenbond bestaat zestig jaar. Dat er in die jaren veel gebeurd en bereikt is, valt te lezen in het jubileumboek `Zestig jaar de handen uit de mouwen'. Interviews met zeven inspirerende vrouwen worden afgewisseld met een overzicht van zestig jaar vrouwenemancipatie.

De geïnterviewden zijn allen bevlogen vrouwen die met hun doorzettingsvermogen en wilskracht veel hebben gedaan en bereikt. Voor henzelf, voor de Vrouwenbond én voor vrouwen in heel Nederland. Deze vrouwen, hoewel zelden in de schijnwerpers, zijn de voorvechtsters van de vrouwenemancipatie. Al zestig jaar lang.

Sinds de oprichting van de Vrouwenbond is de positie van vrouwen in Nederland aanzienlijk verbeterd. Veel vrouwen mochten ten tijde van de oprichting van de bond bijvoorbeeld niet doorleren en werden ontslagen als ze gingen trouwen. Nu zijn meisjes op hogescholen en universiteiten in de meerderheid en is de combinatie carrière en moederschap heel gewoon. `Maar de Vrouwenbond is nog altijd hard nodig', schrijft FNV-voorzitter Agnes Jongerius in haar bijdrage aan het jubileumboek.

Het door journaliste Eva Prins geschreven boek kost 5 euro en is verkrijgbaar bij het landelijk kantoor van de FNV Vrouwenbond: Postbus 8576, 1005 AN Amsterdam, tel. 020-5816398 of per mail: .