ABVAKABO FNV

Ontvang je vakbondscontributie terug van de Belastingdienst!

Net als bij het spaarloon of de fiets van het werk, kun je ook belastingvoordeel krijgen op je contributie van ABVAKABO FNV. Daarmee bespaar je al gauw zo'n zeven tientjes per jaar.

Hoe werkt het?
Via een fiscale regeling krijg je een deel van je contributie terug. Dit bedrag krijg je niet rechtstreeks van de vakbond, maar van je werkgever. De werkgever houdt dan het bedrag aan vakbondscontributie in op je brutoloon, en betaalt het als nettovergoeding aan je uit. Je voordeel kan oplopen tot ongeveer 50 procent van de contributie, afhankelijk van je salaris en de belastingschaal waarin je zit.

Wat moet je daarvoor doen?
Op de website van ABVAKABO FNV even een aanvraagformulier vakbondscontributie opvragen. Dit formulier invullen, ondertekenen en aan je werkgever geven - meestal zorgt de salarisadministratie hiervoor. Je moet het wel elk jaar opnieuw aanvragen.

Geldt dit voordeel voor iedereen?
Is de regeling in de cao vastgelegd, dan is je werkgever verplicht deze toe te passen. Op de website van de vakbond kun zien op welke cao's de regeling van toepassing is. Bij alle cao's geldt: regel het vóór 1 september of 1 oktober om je contributie voordeel over 2007 te ontvangen.

Op de website van ABVAKABO FNV kun je alles nog eens goed nalezen.