Gemeente Hilversum

Het heilige vuur van participatie

publicatiedatum: dinsdag 24 juni 2008

"Een goede nieuwe start." Zo werd door veel mensen de conferentie over participatie van afgelopen zaterdag genoemd. Ruim honderd mensen kwamen bijeen om te praten over het samen mooi maken van Hilversum.

De aanwezigen bleven maar met elkaar praten, ook ver na het officiële gedeelte. Er was een hoop te zeggen over participatie. De conferentie betekende een nieuw startschot in een voortdurend proces: hoe betrek je de inwoners van Hilversum op een goede manier bij bouwprojecten? Antwoorden kwamen er nog niet, wel genoeg stof om over door te praten. Wethouder Ben Hammer: "Het mooie was vooral dat de deelnemers er positief in stonden. Door met z'n allen de koppen bij elkaar te steken heeft zo'n conferentie nut."

Het grootste gedeelte van de groep was politicus of aanwezig namens een woningbouwcoöperatie. Ongeveer tien procent was inwoner en gewoon gekomen uit interesse om mee te praten. Zo ook Johan Stuivenberg. "Ik wil graag meepraten over de toekomst, daarom ben ik hier. Het is tijd voor nieuwe dingen op dit gebied. Het moet allemaal duidelijker." En met het eindigen van de conferentie betekent het niet dat het onderwerp weer naar achteren verschuift op de agenda. Daar moeten onder anderen de zeven fakkeldragers die aan het einde van de dag bij elkaar werden geroepen voor zorgen.

Voor foto's en een uitgebreider verslag zie de website "Hilversum in gesprek" (klik op de link aan de rechterkant van dit scherm).