Gemeente Lopik

Politie

Inbraken in auto's

Bij de politie is negen keer aangifte gedaan van inbraak in auto's. De meeste inbraken gebeurden in de wijk De Gaarden en vonden plaats in week 24.

De inbraken gebeurden tijdens de nachtelijke uren waarvan vijf in de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 juni. De buit bestond uit laptops, radio- en navigatieapparatuur, gsm's en geld. De inbraken vonden plaats in auto's die stonden op de Mondriaanlaan, Hendrick Potlaan, Lopikerweg Oost, Zomerkade, Dijkslag en de Rietkraag.

Preventie

De beste manier om een auto-inbraak te voorkomen, is te zorgen dat er geen aanleiding is om in te breken. Dus, geen (waardevolle) goederen achterlaten in uw auto. Laat hierbij ook zien dat er niets in de auto ligt door bijvoorbeeld het dashboardkastje open te laten staan. De politie adviseert om waardevolle goederen zoals laptops en navigatiesystemen goed te registreren. Bij het eventueel aantreffen van gestolen goederen, kan de politie u makkelijker traceren en de goederen retourneren.

Bel 112

Een gerichte actie om een auto-inbreker op heterdaad te betrappen is vaak niet haalbaar omdat de tijdstippen en locaties waarop dit gebeurt erg verschillend zijn. Bent u echter getuige van een auto-inbraak of ziet u iemand die zich verdacht ophoudt bij geparkeerde auto's, belt u dan direct 112. Hiermee verhoogt u de kans dat de politie de inbreker in de kraag kan vatten. Bent u slachtoffer van een auto-inbraak, doe dan altijd aangifte. U kunt bellen met 0900-8844 voor het maken van een afspraak of aangifte doen via internet.