Ingezonden persbericht


De 'Big Hug' van de Oude Stad Jeruzalem
---------persbericht---------

Op dinsdag 24 juni 2008 gaan ca. 5000 mensen de Oude Stad van Jeruzalem omhelzen. Van 18.00 -19.00 uur Israëlische tijd, omringen zij hand in hand de stadsmuren en brengen daarmee de eenheid van de Oude Stad tot uitdrukking. Bewoners van Jeruzalem, Israëliërs en Palestijnen, alsmede vredesactivisten uit de gehele wereld staan zij aan zij in hun wens naar vrede en in hun liefde voor Jeruzalem. De Oude Stad als geheel is een heiligdom. Indien dit gebied vrij aan God wordt gegeven, als een onafhankelijke stad voor vrede, wordt de weg geopend naar een onverdeeld Jeruzalem als hoofdstad van Palestina, Israël en de gehele wereld.

Reeds voor het 2e jaar wordt deze 'Big Hug' van Jeruzalem tot stand gebracht. Naast Palestijnen en Israëliërs heeft de organisatie een internationaal karakter, met daarbij een belangrijke Nederlandse inbreng. Het initiatief voor de 'Big Hug' is in Amsterdam ontstaan, toen actiekunstenaar Rob Schrama vredesactivisten uitnodigde om met elkaar concrete initiatieven voor het vredesproces te gaan bedenken en uit te voeren. Zondag 22 juni zal hij met een Nederlandse delegatie van Schiphol vertrekken om de 'Big Hug' wederom te versterken.

Dinsdag middag 24 juni is het zover. Begeleid door een gemeenschappelijk optreden van Israëlische en Palestijnse drummers begint om 18.00 uur de Grote Omhelzing van de Oude Stad, met als hoogtepunt om 19.00 uur een omhelzingceremonie met muziek, zang en dans. U bent van harte welkom om dit vredesfestijn mee te maken.