Gemeente Rotterdam

20 juni 2008

Meer conciërges op Rotterdamse basisscholen

Sharon Dijksma en Leonard Geluk
bezoeken Brede School Nesselande

Dinsdag 24 juni bezoeken Sharon Dijksma, staatssecretaris van onderwijs en wethouder Leonard Geluk (Jeugd, Gezin en Onderwijs) de Brede School Nesselande. De basisscholen het Tangram, het Spectrum en de Passepartout vormen samen deze Brede School. Naast de scholen zitten in hetzelfde gebouw onder andere een huisartsenpraktijk, een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf. Aanleiding van het bezoek is het belang van de conciërge op basisscholen. Staatssecretaris Dijksma en wethouder Geluk gaan in gesprek met conciërges, leraren en directeuren over de conciërge op school.

Conciërgeregeling in Rotterdam

Staatssecretaris Dijksma heeft structureel geld beschikbaar gesteld voor het aanstellen van conciërges in het basisonderwijs. Aan gemeenten is gevraagd ook een financiële bijdrage te leveren en met schoolbesturen afspraken te maken hoe de extra conciërges ingezet kunnen worden. Dinsdag maakt Rotterdam bekend hoe de conciërgeregeling in de stad vorm krijgt.

Conciërges nemen schoolleiders en leraren veel werk uit handen, zodat zij zich optimaal kunnen richten op hun kerntaak: het lesgeven. Dit komt ten goede aan de onderwijs­opbrengst en draagt bij aan de veiligheid in en om de school

Noot voor de redactie/