Provincie Friesland

PERSUITNODIGING

Nummer: 038 SJT
Datum: 23 juni 2008

- EMBARGO TOT 24 JUNI 2008, 14.00 UUR -

GEZAMENLIJKE PERSCONFERENTIE PROVINCIE EN Q-BUZZ

Nieuwe vervoerder op Nederlandse markt: Q-Buzz komt naar Fryslân

Wij nodigen u graag uit voor een persbijeenkomst op dinsdag 24 juni aanstaande, 's middags om 14.00 uur in het provinciehuis te Leeuwarden. Onderwerp van gesprek is de gunning van het streekvervoer in Zuidoost Fryslân. Gedeputeerde Piet Adema van de provincie Fryslân maakt dan bekend dat de openbaar vervoerconcessie Zuidoost Fryslân aan Q-Buzz gegund wordt. Aansluitend volgt een presentatie door Q-Buzz waarin zowel het bedrijf als ook haar plannen voor deze concessie aan bod komen.

De persbijeenkomst vindt plaats in het Provinciehuis te Leeuwarden, Snekertrekweg 1, kamer SP 1.30.

Over Q-Buzz
Q-Buzz is een nieuw Nederlands vervoersbedrijf en betreedt met de concessie Zuidoost Fryslân voor het eerst de Nederlandse vervoersmarkt. Het vervoersbedrijf is opgericht door Rob van Holten en Leon Struijk in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen.

- EMBARGO TOT 24 JUNI 2008, 14.00 UUR -

Bijgaand ontvangt u een persbericht voor een persgesprek morgenmiddag op het provinciehuis te Leeuwarden. Onderwerp van gesprek is de gunning van het openbaar vervoer in het concessiegebied Zuidoost Fryslân. Deze zal - onder voorbehoud van goedkeuring morgenochtend door het college van Gedeputeerde Staten - gegund worden aan een nieuwkomer op de Nederlandse vervoersmarkt. Het voorbehoud van goedkeuring door het college van GS is de reden dat de persuitnodiging en de inhoud daarvan onder embargo wordt verstrekt.

Met vriendelijke groet,

Sape Jan Terpstra
Communicatie Provincie Fryslân

Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Communicatie van de provincie Fryslân, tel. 058 292 57 35.