Ingezonden persbericht



Minister Maria van der Hoeve ontmoet innovators

Voordat minister Maria van der Hoeve van Economische Zaken maandag het startschot lost van de Frisian Solar Challenge, ontmoette ze een groep innovators op het gebied van zonne-energie uit het bedrijfsleven en van Friese overheden. In een rondetafelgesprek werd de minister bijgepraat over alle initiatieven die zijn ontstaan na de eerste editie van de Challenge in 2006.

Niels Beers van Czeers vertelde hoe enthousiast hij was na de eerste Frisian Solar Challenge en hoe dit hem heeft geïnspireerd om een speedboot op zonne-energie te ontwerpen en te bouwen. De boot van 650.000 euro is kortgeleden in de vaart genomen en haalt op zonnecellen 60 kilometer per uur. Daarnaast gaf de directie van Advanced Photovoltaic Associations uitleg over haar nieuw te bouwen fabriek in Leeuwarden, waar een nieuw type zonnepaneel wordt geproduceerd. Duidelijk werd dat Leeuwarden zich ontwikkeld tot Solarcity van Nederland.

Om 15.30 kon Maria van der Hoeve, na lang gewacht te hebben eindelijk het startschot lossen. De start was verlaat door de harde wind.






Ingezonden persbericht