Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 24 juni 2008

Straatnaam noordzijde Wilhelminakanaal
Het college heeft de straatnaam `Kwelderdijk' vastgesteld voor de openbare ruimte vanaf Akkerstraat tot aan de Moergestelseweg (aan de noordzijde van het Wilhelminakanaal).

Voorstel aan de gemeenteraad

Bestemmingsplan `Begraafplaats Beekseweg, herziening 2008' In december 2007 onthield de Raad van State goedkeuring aan het bestemmingsplan dat aanleg van een nieuwe begraafplaats aan de Beekseweg mogelijk moet maken. Het college stelt voor om het herziene bestemmingsplan - dat in overleg met de provincie is aangepast - vast te stellen.
Tegen deze herziening is een aantal zienswijzen ingediend. Het college stelt voor de zienswijze van de Brabantse Milieufederatie niet-ontvankelijk te verklaren en de overige zienswijzen ongegrond te verklaren.

Ontwerpbestemmingsplan `Ruimte voor Ruimte Laag Spul Hilvarenbeek' De gemeente en de ontwikkelmaatschappij `Ruimte voor ruimte' willen via de zogenaamde `ruimte-voor-ruimteregeling' een aantal woningen realiseren in het gebied Laag Spul. Een voorstel om voor dit gebied een bestemmingsplan vast te stellen werd in mei 2008 aangehouden door de gemeenteraad. De raad stelde namelijk als aanvullende voorwaarde dat de geluidbelasting in het woongebied onder de 48dB moet blijven en daaraan voldeed het plan op dat moment niet.
Overleg met de ontwikkelmaatschappij heeft geleid tot een aanvullende samenwerkings-overeenkomst waarin `Ruimte voor ruimte' een inspanningsverplichting aangaat om te komen tot een geluidbeperkende maatregel.
Het college vraagt de raad in te stemmen met deze aanvullende overeenkomst en het ontwerpbestemmingsplan vast te stellen.