Gemeente Enschede

Bob Heeringa voorzitter Cliëntenraad werk en inkomen

De heer Bob Heeringa is met ingang van 1 juli aanstaande de voorzitter van de nieuwe Cliëntenraad werk en inkomen in Enschede. De benoeming volgt op de vaststelling van de verordening Cliëntenraad werk en inkomen door het college van B&W.

Heeringa was in het verleden onder meer algemeen directeur bij 't Bouwhuis en lid van de Tweede Kamer en de gemeenteraad Enschede. Daarnaast is hij jarenlang actief geweest als bestuurder in diverse organisaties en adviesorganen op het terrein van gezondheidszorg en onderwijs, alsmede op kerkelijk gebied. Het college heeft dan ook vastgesteld dat Heeringa op een breed draagvlak kan rekenen voor deze functie.

De verordening is een gemeentelijke verplichting vanuit de vernieuwde Wet sociale werkvoorziening (Wsw), om cliëntenparticipatie vorm te geven. Een zelfde verplichting was er al vanuit de Wet werk en bijstand (Wwb).
Met de nieuwe Cliëntenraad houdt het Cliënten Contact Orgaan van de Dienst Maatschappelijke Ondersteuning (DMO) automatisch op te bestaan. De Cliëntenraad werk en inkomen heeft als functie het college gevraagd en ongevraagd van advies te voorzien op het gebied van uitkeringen, kinderopvang en armoedebestrijding.

De komende maanden staan in het teken van het vormen van de Cliëntenraad. Voorzitter Heeringa stelt hiertoe de functieprofielen op en zet de werving in gang. B&W verwachten na de zomervakantie de leden te kunnen benoemen.

25 juni 2008